Finsko - Vesnice Santa Clause v Rovaniemi

Děti na celém světě věří na pohádkové příběhy a v představách každého malého človíčka se objevuje postavička, která odměňuje hodné děti za jejich skutky. V českých krajinách dárky nosí Ježíšek, dále na východ bydlí děda Mráz a za oceánem naděluje Santa Claus. Televizní pohádky dětem vypráví, že Santa Claus žije na severním pólu, vozí se v saních tažených soby a nosí červenou čepici a dlouhý plnovous. Je ale možné setkat se se Santou tváří v tvář?
 
Podle informací turistických kanceláří žije Santa Claus ve vesničce nedaleko finského Rovaniemi. V Santa Claus Village můžete strávit dovolenou plnou radovánek za polárním kruhem a potkávat Santu každý den v ulicích. V nabídce ubytování figurují dřevěné chaty s vlastní saunou, kuchyňským koutem, koupelnou a televizí, ale lze bydlet i v iglú u sněžného muže. Ve volném programu můžete navštívit zábavní park s různými atrakcemi. Na sněžném skútru se projedete mezi stádem Santových sobů nebo dorazíte na prohlídku na husky farmu. Dokonale splynete s okolní přírodou při rybaření, na procházce v okolních lesích nebo na projížďce na běžkách. V zábavním Santa Parku se setkáte s dalšími pohádkovými postavičkami, jako jsou elfové a víly nebo ledová královna. V místní restauraci ochutnáte tradiční laponské speciality a ze široké nabídky suvenýrů v obchodech si vyberete památku na pohádkovou dovolenou. Skrze vesnici prochází severní polární kruh, oblíbené místo k fotografování. Přímo uprostřed vesnice stojí kancelář samotného Santy Clause, kde si Santa vyslechne vaše přání a poví vám o svých cestách. Pokud se chcete podělit o své zážitky s rodinou či přáteli, pošlete jim pohled z pošty na severním pólu, který ponese speciální známku s podobiznou Santy Clause.
 
Santa Claus Village má otevřeno každý den, v létě i v zimě. Při troše štěstí spatříte i polární záři. Vesnici lze navštívit na jeden den nebo v ní strávit celou dovolenou.

Publikováno: 05.01.2015

Novinky soutěže akce