Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Ománu

Zlaté písky, zářivé křišťálové vody, jasné modré nebe, pestrobarevní ptáci a příjemné počasí, to vše činí z Ománu ideální místo k relaxaci a vychutnávání nezapomenutelné dovolené na pláži. Které z místních pláží jsou ale ty nejhezčí?

Al Bustan

Nádherná pláž Al Bustan se nachází v hlavním městě Maskat. Obklopuje ji Al Bustan Palace, jeden z nejluxusnějších hotelů ve městě s vlastní soukromou pláží. Čekají tu na vás úchvatné výhledy na majestátní hory v pozadí.

Al Bustan Palace

Al Bustan Palace

Al Fizayah

Písečná pláž Al Fizayah je perfektní pro každého, kdo si chce odpočinout a nepřeje si být rušen. Je docela možné, že když ji navštívíte, nepotkáte tu jiné turisty. Můžete se tady opalovat, užívat si západy slunce a zaplavat si v čistých osvěžujících vodách.

Al Fizayah

Al Fizayah

Al Mughsayl

Zlatá pláž Al Mughsayl leží v Dafáru, v jižní části Ománu, a je dlouhá přibližně 7 km. V jejím těsném sousedství se nalézá velký skalní převis Marneef cave. Před ním jsou hojně navštěvované otvory v porézním útesu. Říká se jim blow holes, jsou kryté mříží a při přílivu či rozbouřeném moři z nich stříkají až třicetimetrové gejzíry mořské vody. Dochází k tomu zejména v období letního monzunu.

Blow holes u pláže Mughsayl

Blow holes u pláže Mughsayl

Al Qurum

Pláž Al Qurum najdete v severním Ománu ve městě Maskat. Bývá považována za jednu z nejpěknějších pláží v zemi, a proto bylo v jejím okolí vybudováno mnoho slavných hotelů a kaváren. Vzhledem k tomu, že se nalézá v hlavním městě, patří k nejrušnějším plážím Ománu. Ostatně leží poblíž nákupních center, restaurací a dalších atrakcí. Díky své délce umožňuje návštěvníkům, aby si vychutnali příjemné procházky nebo si hráli ve třpytivém písku.

Pláž Al Qurum, Omán

Pláž Al Qurum, Omán

Al Sawadi

Za pláží Al Sawadi se musíte vydat do oblasti Severní al-Batíny, asi 70 km od Maskatu. Také ona se pokládá za jednu z nejkouzelnějších pláží Ománu. Je charakteristická skalnatými ostrovy odříznutými od pobřeží. Tyto ostrovy přitahují domácí ptactvo, které pláži dodává ještě více přírodní krásy.

Bar al Jissah

Bar al Jissah se nachází asi 25 km od Maskatu. Od ostatních pláží ji odlišují úžasné skalnaté kopce a formace vystupující z vody, jež se v paprscích slunce zabarvují působivým oranžovým odstínem. Ubytovat se můžete luxusním hotelu Shangri-La´s Barr Al Jissah Resort & Spa.

Bar al Jissah

Bar al Jissah

Duqum

Al Duqum je přístavní město v oblasti Al-Wusta v jihovýchodní části Ománu. Proslulo svými hebkými měkkými písky, jemným větrem a křišťálovými vodami.

Chasab

Chasab je přístav na severu Ománu, kde najdete pevnost s kamennými věžemi a muzeem. Můžete se tam seznámit s některými z nejpůsobivějších archeologických nálezů. Voda v okolí je smaragdově zelená a láká k potápění na pláži Bassa, která leží kousek pěšky od terminálu trajektů v Chasabu.

Pláž Bassa, Chasab, Omán

Pláž Bassa, Chasab, Omán

Khalouf

Pláž Khalouf leží na jihu od Maskatu a většinou je téměř opuštěná. Turisté i místní obyvatelé míří spíše na pláže na severu. Khalouf má však co nabídnout, jedinečné jsou zejména zdejší velké písečné duny. Pláž pravidelně navštěvují plameňáci a orli, krom toho má díky rybářským loďkám lemujícím břeh příjemnou atmosféru.

Písečné duny Khalouf

Písečné duny Khalouf

Ostrov Masíra

Masíra je jedním z nejkrásnějších ostrovů při východním pobřeží Ománu a současně je i největším ostrovem v zemi. Je přes 95 km dlouhý a přibližně 13 km široký. Doprava mezi ním a pevninou probíhá na moři pomocí přívozů, případně vzduchem. Má spoustu úžasných pláží, např. Das Abu Zabil na jihu či Sur Masirah na západě.

Qantab

Pláž Qantab sice nedisponuje vybavením, ale poskytuje dechberoucí výhled na západ slunce a pro koupání je naprosto perfektní. Ocení ji zřejmě především páry. Leží nedaleko Maskatu, takže je oblíbená u místních obyvatel. Její krása vyniká v pozdních odpoledních hodinách.

Pláž Qantab

Pláž Qantab

Ras al Hadd

Mys Ras al Hadd se nachází v oblasti Aš-Šarkíja na východě státu Omán a je pokládán za nejvýchodnější bod země. Představuje spojku mezi Ománským zálivem a Arabským mořem. Pozoruhodný je zejména svými písečnými plážemi, jež znamenají domov pro želvy, které do tamního písku kladou vajíčka.

Ras al Hadd

Ras al Hadd

Tiwi

Tiwi je malá rybářská vesnice na východním pobřeží Ománu. Kromě bílých písků ji ohraničují horské oázy Wadi Tiwi a Wadi Shab s jejich zelenými plantážemi, průzračnými vodami a vznešenými horami. Ať už hledáte dobrodružství, milujete pěší turistiku a horolezectví nebo zkrátka jen prahnete po odpočinku a chcete si užít příjemné posezení na pláži, tato vesnice pro vás bude skvělou volbou.

Pláž Tiwi, Omán

Pláž Tiwi, Omán

Yiti

Pouhých 28 km od centra Maskatu leží překrásná pláž Yiti. Je známá coby místo osamělosti a relaxace – přináší vítaný únik z hektického města. Její písek má v zapadajícím slunci pěkný oranžový odstín. Skalnaté útvary bičované vlnami vystupují z Ománského zálivu a dotvářejí kouzlo této oblasti.

Pláž Yiti

Pláž Yiti

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín