Okinawa Churaumi Aquarium

Jak objevovat krásy podmořského světa bez potápěčského výcviku nebo vlastní ponorky? Okinawa Churaumi Aquarium vám dá na tak záludnou otázku odpověď. Japonské nejlepší mořské akvárium vyrostlo v Ocean Expo Parku na ostrově Okinawa. V roce 2002 bylo renovováno a znovu otevřeno ve své plné kráse. Na čtyřech podlažích najdete menší či větší nádrže o celkovém objemu 10 000 m3. Slaná a sladká voda se neustále přečerpává, aby akvária zůstala křišťálově čistá. Hlavní atrakcí se stala 35 metrů dlouhá, 27 metrů široká a 10 metrů hluboká nádrž Kuroshio Sea. Do roku 2005 neměla na světě obdoby. Dnes ji překonalo Georgia Aquarium. Díky velikosti nádrže se návštěvník může pokochat pohledem na rejnoky, žraloky bílé a korálové ryby. Dvakrát denně se stanete svědky krmení ryb a ve výjimečných případech se v nádrži objeví potápěč. Pod Kuroshio Sea vede tunel, odkud pohlédnete na největší žraloky světa i zespodu. Místní obři měří téměř 9 metrů na délku a ošetřovatelé v Churaumi akváriu drží světový rekord v chovu rejnoků v zajetí.

Hned u vstupu se nachází interaktivní akvárium. Návštěvníci si smí sáhnout na mořské hvězdice a menší živočichy. Nápadně stinná chodba je zasvěcena životu hlubinných světélkujících ryb, se kterými se málokdy setkáte. K akváriu patří venkovní bazény s delfíny, mořskými želvami a mantami, kde se neplatí vstupné. Jednou denně u bazénu probíhá výcvik delfínů atraktivní zejména pro děti a zájemci si s delfíny mohou i zaplavat.

Do akvária vás sveze autobus Yanbaru Express z letiště a města Naha. Cesta trvá asi 2 hodiny a jednosměrný lístek stojí 2000 jenů. Yanbaru Express odjíždí do akvária šestkrát denně ze zastávek Prefectural Office, Tomari Port a Furujima Station. Akvárium je otevřené každý den od 8.30 do 20 hodin, od října do února pouze do 18.30 hodin. Za vstupenku zaplatíte 1850 jenů. Pokud přijdete až po 16. hodině, využijte zvýhodněné vstupné 1290 jenů.

Publikováno: 23.03.2018

Novinky soutěže akce