Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

10 důvodů k návštěvě Malty

Pobřeží Malty

Pobřeží Malty

Malta často figuruje na seznamu vysněných destinací. Čím se odlišuje od ostatních a proč je to perfektní ostrov pro vaši dovolenou?

1. Příjemní obyvatelé

Maltu si zamilujete

Maltu si zamilujete

Obyvatelé Malty jsou známí svou pohostinností, vstřícností a velkorysostí. Mnozí vám ochotně podají pomocnou ruku a budou se snažit ze všech sil, aby se turisté cítili na jejich ostrově jako doma. Tento charakterový rys je hluboce zakořeněný v maltské kultuře.

Vyberte si zájezd na Maltu

2. Všichni mluví anglicky

Relax na Maltě

Relax na Maltě

Angličtina je druhým oficiálním jazykem Malty, což odstraňuje jazykovou bariéru. Malta bývala součástí britského impéria (přibližně 160 let, roku 1964 pak získala nezávislost), které formovalo zemi i její obyvatele. Maltština je nicméně stále primárním jazykem, jímž mluví většina obyvatelstva.

3. Zajímavá místa k vidění

Mdina, Malta

Mdina, Malta

Malta má řadu atraktivních míst, která stojí za to vidět. Můžete navštívit hned několik fascinujících muzeí, které vypráví její bohatou historii. Oblíbené jsou také jednodenní výlety kombinující např. návštěvu Mdiny a chrámu Tarxien. Prozkoumat Maltu můžete pohodlně v pronajatém autě, nebo veřejnou dopravou.

Čím vás Malta okouzlí aneb Ostrov zázraků je živoucí učebnicí dějepisu

Čtěte také:

Čím vás Malta okouzlí aneb Ostrov zázraků je živoucí učebnicí dějepisu

4. Dobrý výběr hotelů 

St. Julian's, Malta

St. Julian's, Malta

Nejvyšší koncentrace rekreačních středisek a hotelů je v okolí měst St. Julian's, Buġibba / Qawra a  Sliema podél severního pobřeží Malty. Ubytování v  St. Julian's lze doporučit, pokud si užíváte noční vyjížďky a celkově vyhledáváte rušný noční život. Pobyt na tomto místě naopak není příliš vhodný pro páry a rodiny preferující klid. Pro ně jsou mnohem lepší místa jako Mellieħa a St. Paul's Bay.

5. Parádní počasí

Marsaxlokk, Malta

Marsaxlokk, Malta

Počasí na Maltě je jedním z hlavních důvodů, proč ostrov navštěvuje velké množství turistů a nejen v létě! Zimy jsou tu mírné, s relativně vysokými teplotami a vcelku vysokým počtem hodin slunečního svitu. Chcete-li uniknout temným podzimním a zimním měsícům doma, vydejte se na Maltu!

Zaleťte na dovolenou na Maltu

6. Krásné pláže

Maltské pláže

Maltské pláže

Na Maltě vás čeká uvolněný plážový život, po kterém jste vždy toužili. Nejlepší pláže se táhnou podél severního a západního pobřeží ostrova. Největší a nejpozoruhodnější z nich je Mellieha Bay, dále Golden Bay a Ghajn Tuffieha. Pokud však hledáte klidnější a menší pláže s krásným okolím, možná i trochu skryté, poptejte se místních obyvatel.  

7. Celoroční prázdninový cíl

Turistika na Maltě

Turistika na Maltě

Na rozdíl od řady jiných středomořských destinací nabízí dovolená na Maltě spoustu možností vyžití i mimo hlavní sezónu. Venkovní aktivity, jako je cyklistika či pěší turistika, jsou tu populární v průběhu celého roku. A když budete chtít odpočívat, můžete vyrazit třeba za kulturou.

Tajemství pupku světa: Malta nadchne nejen milovníky záhad

Čtěte také:

Tajemství pupku světa: Malta nadchne nejen milovníky záhad

8. Malta nezná nudu

In Guardia

In Guardia © Briangotts

Na Maltě opravdu není snadné se nudit. Můžete si tady totiž vychutnat nespočet sportovních a dalších rekreačních aktivit, včetně turistiky, cykloturistiky, horolezectví, potápění, paraglidingu a windsurfingu. Většina hotelů má vnitřní bazény, tělocvičny a  tenisové kurty. 

Cestujte bez obav: Nové připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

9. Mír a klid na ostrově Gozo

Ostrov Gozo

Ostrov Gozo

Maltská republika zahrnuje také sesterský ostrov Gozo, takový poklidný maltský venkov. A také ideální lokalita pro rodiny a seniory, kteří dávají přednost poklidné dovolené s krásnými plážemi a výhledy na krajinu. Mezi oblíbené atrakce patří prehistorický chrám Ggantija nebo jeskyně Calypso.

10. Pulzující noční život

Noční život na Maltě

Noční život na Maltě

Party people budou Maltu milovat. V noci to tam pořádně žije! Také proto tu často vystupují hvězdy mezinárodní klubové scény, jako např. Tiësto, Paul van Dyk, Ferry Corsten a Carl Cox. Místní open-air kluby mají neopakovatelnou atmosféru, to zkrátka musíte zažít! 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín