Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

10 nejkrásnějších pláží Chorvatska

Nejkrásnější pláže Chorvatska

Nejkrásnější pláže Chorvatska Shutterstock

Až se vydáte do Chorvatska, rozhodně si nenechte ujít kouzelné historické město Dubrovník, svěží Plitvická jezera, malebný Zadar a rušný Split. Rozjímat můžete na břehu moře. Představujeme vám deset nejkrásnějších chorvatských pláží.

1. Zátoka Lovrečina, ostrov Brač

Zátoka Lovrečina, ostrov Brač

Zátoka Lovrečina, ostrov Brač

Na ostrově Brač, 4 km východně od Postiry, leží zátoka Lovrečina. Patří k několika plážím, které vám skutečně poskytnou to, o čem jste se dočetli v brožurách. Písečné pobřeží lemuje průsvitné vody a mezi olivovými háji tu postává středověký kostel. Nezní to romanticky? 

Vyberte si zájezd do Chorvatska

2. Zlatni Rat, Bol, ostrov Brač

Zlatni Rat, Bol, ostrov Brač

Zlatni Rat, Bol, ostrov Brač

Jedná se pravděpodobně o nejznámější chorvatskou pláž. Bývá často označována jako Zlatý mys nebo Zlatý roh kvůli svému charakteristickému tvaru. Je to nádherně zlatý úsek oblázků, zasahující do Jadranu, jehož tvar se navíc mírně mění s přílivem. Leží 4 km od městečka Bol a nepochybně nadchne především fanoušky windsurfingu.

3. Gornja Vala, Gradac

Gornja Vala, Gradac

Gornja Vala, Gradac

Největší pláž na pobřeží Jaderského moře se nachází na nejjižnějším konci Makarské riviéry. Je to bledá oblast alabastrově bílých oblázků, chráněná od přístavních větrů olivovými háji a borovicemi. Ti aktivnější z nás si mohou užívat vodních sportů a ti odvážnější se zase mohou přesunout o kousek dál k nudistické pláži.

Skryté poklady Chorvatska

Čtěte také:

Skryté poklady Chorvatska

4. Uvala Dubovica, ostrov Hvar

Uvala Dubovica, ostrov Hvar

Uvala Dubovica, ostrov Hvar

Ze zátok na východě ostrova Hvar je nejatraktivnější Uvala Dubovica. Pobřežní přírodní zátoka, kamenitá a dost široká, potěší rodiny s dětmi, které se rády brouzdají vodou. V sezóně tu můžete pozorovat plachetnice, které tu kotví.

5. Rajská pláž, Lopar

Rajská pláž, Lopar

Rajská pláž, Lopar

Rajská pláž je dlouhá, písčitá a místy příhodně ukrytá ve stínu. V neobvykle mělké vodě se můžete brouzdat beze strachu celý kilometr, na jehož konci objevíte malý ostrůvek. Pláž najdete na poloostrově Lopar, na severním cípu Rabu.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

6. Záliv Šunj, ostrov Lopud

Záliv Šunj, ostrov Lopud

Záliv Šunj, ostrov Lopud

Malebná jízda trajektem z Dubrovníku k zálivu Šunj trvá pouze hodinu. Musíte se vydat na vyvýšenou centrální část ostrova, ale stojí to za to! V chráněném místě mezi skalnatými a mechovitými kopci se mísí jemné oblázky a písek.

Pestrý výběr zájezdů pro plážové povaleče

7. Proizd, Vela Luka, poblíž ostrova Korčula

Proizd, Vela Luka, poblíž ostrova Korčula

Proizd, Vela Luka, poblíž ostrova Korčula

Trajekt vás dopraví ze Splitu do Vela Luky a lodní taxi vás následně odveze k nádherně vyhlížejícímu ostrůvku Proizd. Čeká vás tu hned několik oblastí ideálních ke koupání, z nichž prakticky každá je jenom asi pět minut chůze od další. Lidé sem přijíždějí za šnorchlováním a navečer se vydávají juchat do Vela Luky.

8. Saplunara, Mljet

Saplunara, Mljet

Saplunara, Mljet

Pláž Saplunara najdete v zátoce v jihovýchodní části ostrova Mljet. Je lemovaná borovicovým lesem, který vám poskytne úkryt před slunečními paprsky. Saplunara byla oceněna Modrou vlajkou a je výborným útočištěm pro všechny, kdo hledají klid daleko od davů a městského ruchu.

Objevte 10 překrásných malých ostrovů v Chorvatsku

Čtěte také:

Objevte 10 překrásných malých ostrovů v Chorvatsku

9. Spiaza, Susak

Susak

Susak

Susak je malý izolovaný písečný ostrov. Jeho hlavní pláž Spiaza představuje majestátní půlměsíc táhnoucí se od vesnice Susak. Záliv je velmi mělký – teprve až po půl kilometru natrefíte na dostatečně hluboký úsek moře, abyste si mohli zaplavat. Pro děti je tedy ideální. Navíctu nejsou žádné silnice, auta ani noční kluby. Dál na východ najdete podobnou písečnou pláž Bok. 

10. Nin, Zadar

Nin, Zadar

Nin, Zadar

Dlouhý pás písku, táhnoucí se směrem k horizontu – to je Nin. Nachází se 15 km od Zadaru. Dlouhá „královnina pláž“ nabízí řetězec plážových barů a výhled na pohoří Velebit. Je do značné míry nedotčená a z výletu na ni se může stát i vítaná lázeňská přestávka. Zdejší bahnitý břeh totiž uklidňuje bolavé klouby a svaly.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín