Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

10 nejlepších destinací, kde strávit Velikonoce

Kde strávit Velikonoce 2019?

Kde strávit Velikonoce 2019?

Láká vás představa prožít letošní Velikonoce trochu jinak? Nejkrásnější jarní svátky můžete tentokrát strávit v teplých krajích, daleko od tradiční pomlázky a velikonočního beránka. Nevíte-li, pro kterou destinaci se v tomto krásném čase probouzející se přírody rozhodnout, nechte se inspirovat našimi tipy.

1. Barevný vodní svět v Egyptě

Barevný vodní svět v Egyptě

Barevný vodní svět v Egyptě

Egypt je jednou z nejoblíbenějších destinací pro milovníky koupání, šnorchlování a potápění. Pestrobarevný podmořský svět Rudého moře je jedním slovem fascinující. V Hurghadě, Marsa Alamu a Sharm El-Sheiku se dokonce nacházejí nejlepší potápěčské lokality světa. Na jaře v Egyptě panují velmi příjemné teploty okolo 28 °C, teplota vody je o něco nižší (asi 23 °C).  Egyptské hotelové resorty jsou vyhlášeny po celém světě. Fantastické hotely přímo na pláži s úžasným servisem a přívětivými cenami činí z Egypta ideální destinaci pro trávení té nejbáječnější dovolené plné koupání a odpočinku s veškerým komfortem.

Zájezdy do Egypta

2. První sluneční paprsky v Řecku

První sluneční paprsky v Řecku

První sluneční paprsky v Řecku

Moře, kultura, sport a příroda jsou hlavními lákadly oblíbeného Řecka. A to i o Velikonocích. V tomto období počítejte s teplotami okolo 25°C, moře však bude ještě velmi chladné. Pokud jste si do kufru nezapomněli přibalit neopren, můžete se bez obav věnovat vodním sportům, třeba oblíbenému kitesurfingu.

Teplé jarní slunce si dostatečně vychutnáte na pláži, avšak mnohem lépe uděláte, když volné jarní dny využijete k poznávání některého z ostrovů, ať už Kréty, Rhodosu nebo třeba ostrova Kos. Období, kdy se příroda probouzí a všechno začíná kvést, patří k těm vůbec nejpůvabnějším. Obdivovat můžete také starobylé památky, například Akropolis, nejposvátnější místo v Athénách. Zastavíte-li se v některé z tradičních řeckých taveren, rozhodně nebudete zklamáni. Plněné hroznové listy, chutné olivy, výborný džem z řeckého vína a další lahůdky místní kuchyně vás bezpochyby nadchnou.

Zájezdy do Řecka

3. Ráj s vůní orientu ve Spojených arabských emirátech

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden

Užijte si slunce, nakupujte, ponořte se do naprosto jiného světa! Můžete tak učinit během Velikonoc ve Spojených arabských emirátech (SAE). S fantastickými hotely, skvělými plážemi a snad nejlepšími nákupními středisky na světě nemají SAE a především pak město Dubaj konkurenci. O Velikonocích se zde teploty pohybují okolo tropických 30°C, voda s cca 25°C nabízí ideální podmínky ke koupání a provozování vodních sportů. Kromě plážových radovánek vyrazte za poznáním Dubaje, zejména pak nejnavštěvovanějších míst, kterými jsou nejvyšší budova světa Burj Khalifa, palmový ostrov Jumeirah Palm Island a překrásné zahrady Dubai Miracle Garden.

Kromě velkolepých dubajských nákupních center s luxusními butiky všech známých světových značek, ze kterých se vám možná až zatočí hlava, jsou v Dubaji také vyhlášené tradiční trhy zvané „souks“. Nasávat atmosféru můžete v živé čtvrti Deira, kde naleznete nepřeberné množství zboží od voňavého koření, přes kožené výrobky až po šperky. Nechte se opít barvami, zvuky a vůněmi!

Zájezdy do Emirátů

4. Exotické Velikonoce v Dominikánské republice

Exotické Velikonoce v Dominikánské republice

Exotické Velikonoce v Dominikánské republice

Překrásnou jarní dovolenou s vůní exotiky prožijete v Dominikánské republice. Vzhledem k faktu, že letecká přeprava do této vzdálené destinace zabere více jak deset hodin, zajistěte si na dovolenou minimálně týden svého času, ale spíše více. Nejoblíbenějšími destinacemi ostrova jsou Punta Cana na východě, severní Puerto Plata a Santo Domingo na jihu.

Nespornou výhodou karibské dovolené je takřka stoprocentní záruka krásného počasí: Kolem deseti hodin slunečního svitu denně, a téměř žádný déšť. Nejkrásnější pláže a tyrkysové vody Karibiku jsou jak vystřiženy z barevné pohlednice či katalogu cestovní kanceláře. Dominikánská republika je perfektní all-inclusive destinací, která uspokojí i ty nejnáročnější klienty.

Zájezdy do Dominikánské republiky

5. Zelené Velikonoce v Irsku

Rock Cashel, Irsko

Rock Cashel, Irsko

Tam, kde je tolik zeleně jako na irském ostrově, má zcela určitě domov i velikonoční zajíček. Touto informací si zaručeně získáte pozornost svých dětí, kterým tak můžete ukázat krásy této neuvěřitelně zelené země. Duben v Irsku nenabízí oproti naší zemi teplejší počasí, přesto nebo právě proto je ideálním obdobím pro objevování nejkrásnějších měst a regionů v zemi.

Zarezervujete-li si pronájem automobilu, můžete na vlastní pěst prozkoumat celý ostrov. Která města a místa stojí za vidění? Určitě navštivte Dublin a Cork, pokochejte se výhledy na Moherské útesy, prozkoumejte největší irský poloostrov Iveragh. Za návštěvu stojí také Rock Cashel neboli Ďáblův kámen, tajuplný hrad Blarney Castle a poloostrov Dingle, kde můžete mimo jiné brouzdat po krásných písečných plážích.

Zájezdy do Irska

6. Pozdrav slunci na dovolené v Tunisku

Pozdrav slunci na dovolené v Tunisku

Pozdrav slunci na dovolené v Tunisku

Příjemné teplé počasí panuje v dubnu i v Tunisku, i když na koupání v moři s teplotou okolo 17°C to ještě není. Oproti tomu je teplota vzduchu v tuto dobu mnohem přívětivější – až 25°C, přičemž sluneční svit vás bude provázet více než osm hodin denně. Proto je na místě myslet i v tomto období na dostatečnou ochranu před slunečními paprsky.

Velikonoční svátky v Tunisku můžete strávit nejen na pláži či v hotelových resortech s vyhřívanými bazény, ale i poznáváním místních krás. Navštivte městské trhy, zúčastněte se festivalu  Nabeul Orange na poloostrově Cap Bon, vnímejte jedinečnou tuniskou atmosféru všemi smysly.

Tunis je trefou do černého zejména pro rodiny s dětmi. Široká nabídka krásných hotelů s balíčky služeb all-inclusive, přijatelné ceny, dobrá dostupnost z ČR i výborné animační programy pro děti jsou důvody, proč právě tato destinace patří každoročně k těm vůbec nejoblíbenějším.

Zájezdy do Tuniska

7. Viva la vida na Kubě!

Trinidad, Kuba

Trinidad, Kuba

Na Kubě to žije. Temperamentem a barvami prosycená země je velmi otevřená turistům. Chcete-li strávit Velikonoce opravdu netypicky, odleťte alespoň na dva týdny na Kubu. Určitě nebudete litovat! Teploty vzduchu šplhají v dubnu k tropické třicítce, moře překvapí příjemnými 26°C. Milovníci plážových radovánek si tak mohou být téměř jisti, že jim dovolená vyjde na jedničku. Na severu ostrova najdete ty nejkrásnější pláže, a že jich na Kubě je!

Hlavní město Havana vám ukáže Kubu z trochu jiné stránky. Kromě koloniálních památek vám také poodhalí, jak plyne skutečný život na ostrově. Navštívíte-li však malé, zapadlé vesničky v západní provincii Pinar del Rio, spatříte a zažijete to vůbec nejautentičtější ze života místních obyvatel.

Aktivní rekreanti si přijdou na své ve střední části ostrova, protože se zde nachází jedno z nejstarších kubánských měst, překrásné město Trinidad, které je pro svoji koloniální architekturu zapsáno na Seznamu světového dědictví UNESCO. Na východě Kuby se rozprostírá druhé největší město Kuby, Santiago de Cuba, které na vás okamžitě dýchne tou pravou karibskou atmosférou. Nenechte si ujít ani návštěvu nějakého salsa baru nebo se osmělte a svěřte se do rukou místních tanečníků, s jejichž pomocí se naučíte tradiční tanec merengue.

Zájezdy na Kubu

8. Rodinná dovolená v USA

Miami Beach, Florida

Miami Beach, Florida

Cestovat do USA o Velikonocích? To není vůbec špatný nápad! Stačí se rozhodnout, zda se raději vydáte na východní pobřeží s New Yorkem a Floridou, nebo naopak na západní, kde jsou skvělé destinace jako San Francisco a Los Angeles a můžete balit kufry.

Chcete-li mít jistotu krásného počasí s teplotami 28°C a příjemného koupání ve vodě o teplotě cca 25°C, zvolte Floridu a užijte si fantastickou rodinnou dovolenou. Přestane-li vás bavit lenošení na pláži, vydejte se za poznáním známých floridských zajímavostí. Nejen děti okouzlí Kouzelný svět Harryho Pottera, Walt Disney World Resort či Universal Orlando Resort.

Pro páry je ideální New York. Moderní město čítá nekonečné množství zajímavostí. Prozkoumejte centrum megapole, kterému se říká „Big Apple“, navštivte muzea, jděte nakupovat, projděte proslulou „křižovatkou světa“ Times Square. New York je město měst, velký svět, tak se nebojte do něj vstoupit.

Zájezdy do USA

9. Fantastické potápění na Maledivách

Fantastické potápění na Maledivách

Fantastické potápění na Maledivách

Pouze vy a váš partner, pláž, slunce a palmy. Takovou romantiku vám umožní dovolená v exotickém ráji jménem Maledivy. Na Velikonoce se zde teploty vzduchu pohybují okolo 30°C, přičemž teplota vody dosahuje k 28°C. Milovníci šnorchlování a potápění budou na Maledivách v sedmém nebi. Pod hladinou moře se totiž ukrývá fascinující bohatství, a to včetně velrybích žraloků či žraloků útesových. Nevlastníte-li potápěčskou licenci, můžete si ji zde zakoupit a prozkoumat tak Indický oceán pod odborným vedením.

Na Maledivách se nachází spousta fantastických plážových resortů, kde vám splní vše, ještě než to stihnete vyslovit. Jen na vás záleží, zda si pronajmete bungalov na pláži či malou, romantickou chaloupku přímo na moři. Vybírat je skutečně z čeho.

Zájezdy na Maledivy

10. Oslava Velikonoc na Kypru

Oslava Velikonoc na Kypru

Oslava Velikonoc na Kypru

Velikonoce na Kypru označují začátek nové sezóny. Pravoslavní křesťané zároveň oslavují svátky samotné. Teploty se v dubnu pohybují okolo 23°C, sluneční svit vás bude provázet celých devět hodin. Kromě slunění a patříte-li k otužilcům, tak i koupání v moři můžete poznávat ostrovní krásy. Kouzelný je výlet kvetoucím ostrovem do největšího kyperského pohoří Troodos, kde se nachází celá řada starobylých staveb.

Navštívíte-li v tomto období města Paphos a Kerynia, při troše štěstí se můžete zúčastnit oslav velikonočních svátků a mít tak jedinečnou možnost vmísit se mezi místní obyvatele. Zážitky tohoto typu bývají nezapomenutelné, ať už se nacházíte v kterékoliv části světa.

Kypr je vhodnou destinací pro rodiny s dětmi díky snadné dostupnosti (přibližně 3,5 hodiny letu) a krásným hotelům. Děti si zamilují pláže s jemným pískem ideálním pro stavbu hradů, nejen děti, ale i méně zdatní plavci pak ocení pozvolný vstup do moře.

Zájezdy na Kypr

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín