Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

10 největších a nejlidnatějších měst světa

Největší a nejlidnatější města světa

Největší a nejlidnatější města světa Shutterstock

Asi nikoho nepřekvapí, že ty největší a nejlidnatější města se převážně nachází na východní polokouli naší Země. Která to ale jsou? Kolik tam žije lidí? A co zde můžeme vidět a zažít? Místní způsob života Vás dozajista ohromí.

1. Všechna města válcuje Tokio

Největší město světa - Tokio, Japonsko

Největší město světa - Tokio, Japonsko

Hlavní město Japonska nacházející se na ostrově Honshu má obdivuhodných 38 milionů obyvatel a jejich počet se stále zvyšuje. Tokio září nepřebernými barvami a nikdy nespí. Navštívit můžeme nejvyšší budovu města Tokio Skytree Tower, několik typických japonských chrámů, Tsukji (největší rybí trh na světě) a mnoho dalších věcí. Zvláštností tohoto města jsou tzv. Kapslové hotely. Jedná se o velmi malé kóje, kdy zem tvoří matrace a jsou cca půl metru vysoké. Patří samozřejmě mezi nejlevnější ubytování, ale jsou vybaveny i zabudovanou televizí, budíkem či klimatizací.

Ochutnejte Tokio, hlavní město gurmánů!

Čtěte také:

Ochutnejte Tokio, hlavní město gurmánů!

2. Čínská metropole Šanghaj

Šanghaj, Čína

Šanghaj, Čína

Nikoho z nás nepřekvapí, že další největší město se nachází právě v nejlidnatější zemi – Číně. V Šanghaji žije přes 27 milionů obyvatel. Nejnavštěvovanější je tzv. Bund – nábřeží lemované budovami bank. Je to město plné mrakodrapů spíše než starých památek. Nedaleko Šanghaje se navíc nachází i okruh Formule 1.

Objevujte s námi svět: Vyberte si z naší nabídky zájezdů

3. Kosmopolitní město Dillí

Červená pevnost, Dillí, Indie

Červená pevnost, Dillí, Indie

Do žebříčku 10 největších měst na světě patří i indické Dillí, jehož součástí je i Nové Dillí. Celá metropole má více jak 22 milionů obyvatel. Město je turisticky hojně navštěvováno už jen proto, že se zde nachází více jak 170 památek – hrobky, chrámy, pevnosti či mešity. Najdeme zde i tři objekty zapsané na seznamu UNESCO – Červenou pevnost, Kutub Minar (nejvyšší minaret v Indii) a Humájúnovu hrobku.

Země zaslíbené vegetariánům a veganům

Čtěte také:

Země zaslíbené vegetariánům a veganům

4. Největší město západní polokoule – Mexico city

Palacio de Bellas Artes, Mexico city

Palacio de Bellas Artes, Mexico city

Ciudad de México je hlavním města Mexika a žije zde cca 21 milionů obyvatel. Údajně bylo vybudováno již roku 1325 Aztéky. Je velmi populárním a turisticky navštěvovaným městem, navíc je možné sem vyrazit kdykoliv během roku díky pěknému počasí. Najdeme zde plno úžasných památek a chrámů, které patří mezi jedny z nejkrásnějších na světě. Na seznamu UNESCO je mimo jiné zapsáno historické centrum (Centro Historico), které je postaveno na aztéckém sídlišti a převážně zde najdeme budovy z koloniální éry.

Vyrazte do Mexika: Nejvýhodnější zájezdy najdete zde

5. Jihoamerické Sao Paulo

Sao Paulo, Brazílie

Sao Paulo, Brazílie

Město se nachází na jihovýchodě Brazílie a s počtem kolem 21 milionů obyvatel se řadí mezi jedno z největších. Nachází se zde jedna z největších ulic mrakodrapů na světě – Avenida Paulista. Mimo mrakodrapů zde najdeme vyhlášené místní restaurace, památky a noční kluby. Mimo jiné se zde také nachází Museu de arte Sao Paulo s obrovskou sbírkou uměleckých děl od světových malířů – Rembrant, Renoir, Rubens,..

Slavná říše Inků: 10 nejkrásnějších míst v Peru

Čtěte také:

Slavná říše Inků: 10 nejkrásnějších míst v Peru

6. Jedno z nejstarších měst světa – Soul

Soul, Jižní Korea

Soul, Jižní Korea

Soul je hlavním městem Jižní Koreje a bydlí zde bezmála 24 milionů lidí. Jeho historie sahá až do 18. století před Kristem. Sídlí zde mnoho obchodních korporací jako je například Samsung nebo Kia a patří mezi jedno z nejmodernějších měst. Toto město opravdu žije, a proto je vhodné pro mladé lidi. Ve městě můžete navštívit Soul Tower, Kjongbokkung (královský palác) nebo Čchangdokkung (palác postavený dynastií Čoson).

Láká vás Jižní Korea? Splňte si svůj sen a kupte si zájezd

7. Město několika ostrovů - Bombaj

Brána Indie v Bombaji

Brána Indie v Bombaji

Bombaj je hlavním městem indického státu Maháráštra a žije zde bezmála 21 milionů obyvatel. Bombaj je díky své velikosti pro turisty jedno velké bludiště a je třeba se na návštěvu dobře připravit. Je sídlem indického filmového a televizního průmyslu – slavného Bollywood. Najdeme zde i druhý největší asijský slum – Dharavi (1 milion obyvatel). Nejnavštěvovanější je čtvrť Coloba s koloniální výstavbou a nachází se zde většina muzeí a galerií. V části North Central Mumbai můžete navštívit jeskynní chrámový komplex Kanheri.

Tajemství dlouhověkosti odhaleno: 5 lokací, kde žijí století mladíci a mladice

Čtěte také:

Tajemství dlouhověkosti odhaleno: 5 lokací, kde žijí století mladíci a mladice

8. Beijing neboli Peking

Zakázané město v Pekingu, Čína

Zakázané město v Pekingu, Čína

Je hlavním městem Čínské lidové republiky a se svými téměř 20 miliony obyvatel je také jedním z největších hlavních měst. Toto velkoměsto má mnoho historických míst jako je známé Zakázané město, památník Lidových hrdinů nebo Síň Nejvyšší harmonie. Po staletí je správním a kulturním centrem celé země.

Prožijte dobrodružství za Velkou čínskou zdí: Mrkněte na výhodné zájezdy

9. Nejlidnatější město afrického kontinentu - Káhira

Káhira, Egypt

Káhira, Egypt

V Káhiře žije asi 18.5 milionu obyvatel a je zároveň hlavním městem Egypta. Pro mnoho z nás je také jedním z nejdostupnějších měst, kam se můžeme podívat. Navštívit můžete Univerzitu al-Azhar (nejslavnější káhirská mešita založena roku 970), bazar Chán al-Chalílí (největší bazar Afriky), Egyptské muzeum (sbírka staroegyptských památek) nebo Koptské město (křesťanská čtvrť).

Vydejte se s námi do Egypta: Vyberte si z naší nabídky zájezdů

10. City of New York

New York, USA

New York, USA

Město bylo založeno roku 1625 Nizozemci (jako New Amsterdam). Se svými 18.5 miliony obyvatel je nejlidnatější město Spojených států. Aktuálně je jedním ze světových center v oblasti financí a obchodu. Nejnavštěvovanější turistická místa jsou Central Park, Empire State Building, Times Square, Socha svobody či SoHo . Každým rokem navštíví New York přes 50 milionů turistů.

Sexy dovolená: S cizí ženou v cizím pokoji

Čtěte také:

Sexy dovolená: S cizí ženou v cizím pokoji

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín