Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

5 nejlepších letních atrakcí pro děti v Dubaji

Léto s dětmi v Dubaji

Léto s dětmi v Dubaji © Dubai Tourism

Léto je pro návštěvu Dubaje ideální, a to zejména v případě, že potřebujete zabavit své ratolesti. Představujeme pět nejlepších krytých atrakcí pro děti, které na vás během letošního léta v Dubaji čekají.

1. Legoland Dubai

Jedna z nejnovějších a nejoblíbenějších dubajských atrakcí pro rodiny, Legoland Dubai, nabízí vzrušující atrakce, interaktivní hry a prohlídky továrny. Navíc si zde můžete postavit a závodit s vlastními automobily a roboty z Lega a samozřejmě také nakupovat ve velkém. Tento zábavní park rozdmýchá představivost a zaměstná malé ručky na celý den.  A to není vše, sousední vodní svět Legoland vám umožní si současně užít i vodní radovánky.

Legoland Dubai

Legoland Dubai © Dubai Tourism

2. Dubajské akvárium

Dubajské akvárium a podmořská zoo je největším visutým akváriem na světě, které se nachází v rušném nákupním centru Dubai Mall. Děti se zde mohou zblízka osobně setkat se žraloky, krokodýly a rejnoky a dokonce se podívat spolu s pracovníkem akvária do zákulisí (od 150 AED), aby se o péči o podvodní svět dozvěděly více. Máte-li dobrodružnou duši, můžete si užít velmi osobní setkání se žraloky nebo absolvovat plavbu loďkou se skleněným dnem.

Dubajské akvárium

Dubajské akvárium © Dubai Tourism

3. KidZania

Vzdělávací a zábavní park v nákupním centru Dubai Mall pod názvem KidZania je replikou města, má dlážděné ulice a funkční ekonomiku. Je určen pro děti ve věku od čtyř do šestnácti let. Park nabízí bezpečné prostředí, kde mohou děti uplatnit svou fantazii a objevovat svět práce v rolích pilotů, zubních lékařů, doktorů, hasičů nebo i novinářů. Děti mohou vykonávat svá „povolání“, aby si vydělaly místní měnu KidZos, kterou poté mohou v této interaktivní hře využít při nakupování a zábavě.

KidZania

KidZania © Dubai Tourism

4. Motiongate

Přeneste svou drobotinu do místa, kde se běžně procházejí, zpívají a tančí duchové a draci a kde je vaším společníkem jedno ze zvířat z Madagaskaru. Motiongate představuje největší Hollywoodem inspirovaný zábavní park na Blízkém východě. Nachází se v areálu Dubai Parks & Resorts a pyšní se atrakcemi, které osloví širokou škálu věkových skupin a dobrodružných povah, od kryté zóny inspirované příběhy Dreamworks až po hřiště na motivy Šmoulí vesnice.

Motiongate

Motiongate © Dubai Tourism

5. Deštný prales The Green Planet

Park Green planet, který se nachází v samotném srdci Dubaje (v nákupní zóně City Walk, abychom byli přesní), je čtyřpatrová skleněná budova, která ukrývá skutečný deštný prales s více než 3000 druhy tropické flóry a fauny. Prohlídka s průvodcem umožňuje návštěvníkům prozkoumat přírodu ve čtyřech podlažích: ve výšce 45 metrů, v prostředním patře pralesa, na úrovni podrostu a ve vodní sekci, kterou tvoří zaplavený deštný prales. Kromě exotických zvířat, jako například jihoamerických tukanů a dikobrazů druhu kuandu, je také domovem největšího soběstačného člověkem vyrobeného stromu a poskytuje zajímavý pohled na citlivou přírodní rovnováhu planety. V létě je navíc jeho návštěva jedním z nejvíce osvěžujících zážitků.

Deštný prales The Green Planet

Deštný prales The Green Planet © Dubai Tourism

21.06.2018 Dubai Tourism

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín