Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

7 důvodů k návštěvě Gambie

Gambie

Gambie

Rozlohou nejmenší stát afrického kontinentu leží na západě při pobřeží Atlantského oceánu, kde postupně vyrůstají rozsáhlé turistické komplexy. Panuje zde tropické klima s letním obdobím dešťů a průměrné roční teploty se pohybují mezi 25 a 26 °C. Gambijské pláže představují pro turisty ze západní Evropy jedno z nejbližších celoročně teplých moří. Důvodů, proč byste Gambii měli navštívit i vy, je však mnohem více. Vynikající klima, přívětiví obyvatelé, klidné pláže a rozmanitá divočina jsou vlastně jen špičkou ledovce…

1. Vřelé paprsky zimního slunce

Od listopadu do června mohou rekreanti zažít průměrné maximální teploty do 30 °C. Je to zřejmě nejvhodnější období pro návštěvu Gambie – fantastické slunné destinace i během zimy. Užijte si pobyt v příjemném hotelu na pláži a vstřebávejte takřka nepřerušované sluneční paprsky.

Serekunda, Gambie

Serekunda, Gambie

2. Rozmanitá nabídka ubytování

Během prázdnin v Gambii si můžete vychutnat nesčetné možnosti ubytování, aniž byste se příliš vzdálili od hebkého písku a lákavého moře. Vybírat můžete z luxusních pětihvězdičkových resortů, dvouhvězdičkových komfortních hotelů, stylových ekohotelů, malebných chaloupek plovoucích na řece Gambia a dalších atraktivních způsobů ubytování. Jistě tedy najdete to, co bude vašim potřebám vyhovovat.

Hotel Sunprime Tamala Beach

Hotel Sunprime Tamala Beach

3. Vlídní obyvatelé

V Gambii se setkáte s uvolněným a klidným tempem života. Kulturní šoky bývají při návštěvě rozvojových zemí samozřejmostí, ale přátelští místní obyvatelé vás uklidní, jakmile spatříte jejich široké úsměvy. Kromě toho je oficiálním jazykem země angličtina, zajišťující snazší komunikaci a dokonce i přístup k novinám v angličtině.

Obyvatelé Gambie

Obyvatelé Gambie

4. Pěkné pláže bez davů turistů

Jakmile k nám dorazí zimní sezóna, typický sluncechtivý našinec se za teplem přesune na pláže Egypta, Spojených Arabských Emirátů, Kapverdských ostrovů nebo Karibiku. Bohužel téměř každý dostane podobný nápad, což často vede k přeplněným plážím a letoviskům. V Gambii naopak není neobvyklé mít pláž skoro sám pro sebe. A vzhledem k tomu, že se země může pochlubit zmíněným celoročním slunečním svitem, není nutné čekat na léto, abyste si mohli dopřát radost z písku, hezkého počasí a moře jen pár kroků od hotelu.

Pláže v Gambii

Pláže v Gambii

5. Řada aktivit, výletů a poznávacích cílů

Gambie je rozmanitá a snadno prozkoumatelná země. Všechno tu vlastně jen čeká přímo na vás. Můžete si vybrat z řady skvělých rekreačních exkurzí, které vám umožní poznat okolí, nebo si na jeden den pronajmout soukromého řidiče / průvodce. Exkurze zahrnují historické cesty zpět ke kořenům, odpolední pozorování ptáků nebo odpočinkovou plavbu po řece Gambia. O všech možnostech si lze promluvit se zástupcem vašeho hotelu, jenž vám pomůže vybrat tu nejlepší.

Kamenné kruhy Wassu, Gambie

Kamenné kruhy Wassu, Gambie

6. Přírodní rezervace

Seznamte se také s přírodou v gambijských rezervacích. Dovolená v této zemi poskytne turistům, kteří si s sebou zabalili dalekohled, spoustu skvělých příležitostí pro pozorování divoké zvěře. Po celé Gambii je roztroušeno mnoho zajímavých přírodních stanovišť, včetně přírodní rezervace Abuko a bazénu Kachikally Crocodile.

Příroda Gambie

Příroda Gambie

Kočkodani zelení jsou skutečnými hvězdami hotelových areálů, což dokazuje, že nikdy nebudete příliš daleko od nějaké té gambijské divočiny.

Gambijský kočkodan zelený

Gambijský kočkodan zelený

7. Prozkoumejte Banjul

Návštěva hlavního města Banjulu dodá vašemu africkému dobrodružství vítanou dávku historie a kultury. Dál od jeho nádherných pláží se vyskytují působivé turistické atrakce, např. Národní muzeum Gambie, Banjulský státní dům, soudní budova, dvě katedrály, několik mešit a v neposlední řadě také vítězný oblouk Arch 22. Před ním leží kruhový objezd s krásnou fontánou a památníkem věnovaným neznámému vojákovi. Zlatá postava nese na pravé paži dítě a je připomínkou padlých vojáků v Barmě během druhé světové války. Za zmínku stojí také bývalá britská pevnost Fort Bullen, zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO.

Arch 22, Banjul, Gambie

Arch 22, Banjul, Gambie

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín