Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bavorsko – volba č. 1 pro prázdniny v Německu

Německé Alpy, Füssen

Německé Alpy, Füssen

Inspirace a ryzí radost ze života. Modrobílé nebe a křišťálově průzračná jezera. Středověká městečka a pulzující metropole. Bavorské tradice a srdečná pohostinnost. Mystické lesy a zasněžené vrcholky hor. Outdoorová dobrodružství a odpočinek. Světové kulturní dědictví UNESCO a rozmanitá kulturní nabídka.

Pestrost Bavorska

Na jihu Německa se v celé své čítankově krásné krajině rozprostírá Svobodný stát Bavorsko se svým zemským hlavním městem Mnichovem. Jeho nezaměnitelným symbolem jsou nedotčená příroda, zdravý vzduch, kulturní bohatství a příslovečný poklidný a pohodový bavorský přístup k životu. Ať už se jedná o písně a tance v lidových krojích či operní festival – perfektní kulisu nabízejí vedle samotné bavorské metropole také středověké hrady a města, přepychové zámky a barokní kostely. Tradice a moderna v harmonickém souznění.

Allianz Arena Mnichov

Allianz Arena Mnichov

Krásná příroda a tematické trasy

Rájem pro návštěvníky, jak z řad těch, kdo zde hledají odpočinek, tak i rekreačních sportovců, jsou četné křišťálově průzračné řeky a jezera, národní parky a velký počet přírodních a krajinných chráněných oblastí, dále mystické lesy a prosluněné vinařské svahy, divoká a romantická středohoří a majestátné vrcholky Alp – až po nejvyšší horu Německa, Zugspitze.

Jezero Eibsee

Jezero Eibsee

Tuto pestrou krajinu můžete poznat třeba tak, že se vydáte po početných, oblíbených turistických trasách jako například po Romantické stezce, Hradní stezce nebo Německé alpské stezce.

Oblast Chiemgau

Oblast Chiemgau

Světoznámé atrakce

Bezpočetné malebné vesničky, středověká rezidenční města a samozřejmě Mnichov – bavorské zemské hlavní město a metropole světového formátu – to je Bavorsko; doplňme překrásné zámky a barokně zdobené kostely, středověké kláštery a nedobytné hrady: světoznámé jsou zámek Neuschwanstein (krále Ludvíka II.) a kostel Wieskirche (Světové kulturní dědictví UNESCO; stejně tak jako hraniční val Římské říše Limes, Würzburg, Bamberk a Regensburg).

Bamberk

Bamberk

V Bavorsku bychom napočítali na 100 000 architektonických památek, více než 1 200 muzeí a sbírek a 40 prvotřídních divadel a operních sálů. Lákavé jsou rovněž tradiční festivaly a akce jako například mnichovský Oktoberfest, renesanční Landshutská svatba, Pašijové hry v Oberammergau anebo norimberský vánoční trh.

Würzburg

Würzburg

Dovolená snů pro všechny

Jenže k tomu nadchnout každým rokem znovu a znovu tak velký počet turistů a návštěvníků „jen“ krása krajiny a rozmanitá kulturní nabídka nestačí: každý, kdo do Bavorska zavítá, se může spolehnout na vyprofilovanou a kvalifikovanou nabídku v oblasti wellness, rodinné dovolené, přírody (letní i zimní), kultury a měst, kulinářství a služebních cest.

Oblast Allgäu

Oblast Allgäu

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín