Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Destinace pro fajnšmekry: Sasko nejsou jen nákupy v Drážďanech

Zámek Moritzburg v Sasku, Německo

Zámek Moritzburg v Sasku, Německo Německá turistická centrála

Sasko si nese celých tisíc let kulturního dědictví. Zájezdy vedou po stopách slavných hudebních skladatelů, stavitelů a umělců. V prázdninových regionech se dají celoročně kombinovat prohlídky měst s aktivní, rodinnou i wellness dovolenou.

V saských prázdninových regionech a městech zve k návštěvě na 500 muzeí. Markantními dominantami svobodného státu Sasko jsou pamětihodnosti jako Semperova opera, kostel Pany Marie (Frauenkirche) a obrazárna Zwinger v Drážďanech, památník Bitvy národů v Lipsku či zámek Moritzburg.

Kolébka vážné hudby

Orchestr Gewandhaus v Lipsku

Orchestr Gewandhaus v Lipsku Německá turistická centrála

Návštěvníci z celého světa si cení především vybraných uměleckých a kulturních zážitků. Saskou kulturní krajinu dotvářejí hudební festivaly, divadelní představení a umělecké sbírky mezinárodního formátu. Se saskou hudební scénou jsou spojena jeviště a dějiště jako je Semperova opera v Drážďanech, koncertní síň Gewandhaus v Lipsku a divadla v Chemnitz či jména slavných hudebních skladatelů jako Johann Sebastian Bach, Richard Wagner, Robert Schumann či Carl Maria von Weber. Ke světově známým hudebním tělesům patří chlapecké pěvecké sbory, Thomanerchor a drážďanský Kreuzchor, orchestr Gewandhaus a Staatskapelle Drážďany.

Objevujte: Nejvýhodnější zájezdy do Saska

Po stopách řemesel

Malebné Drážďany při západu slunce

Malebné Drážďany při západu slunce Německá turistická centrála

Města se chlubí více než tisic let starými náměstími, historickými stavbami a kulturním životem. Za svůj světový věhlas však Sasko vděčí také bohatým řemeslným tradicím: krušnohorské dřevařské umění, výroba hudebních nástrojů v regionu Vogtland, míšeňský porcelán, plavenská krajka, hodinky značky Glashütte.

Rodinný ráj

Vinice a cyklostezky v Sasku

Vinice a cyklostezky v Sasku Německá turistická centrála

Sasko má rodinný charakter: celá řada hotelů, penzionů, prázdninových domů či rekreačních středisek je zaměřena na potřeby a přání rodin s dětmi, a umožní vám tak bezproblémovou, pestrou rodinnou dovolenou. V saských středohořích můžete o dovolené ve velmi dobrých podmínkách holdovat různým koníčkům, cyklistice i pěší turistice, horolezectví, jízdě na horském kole a motocyklu či zimním sportům.

Země mezi dvěma moři: Fascinující kraj za humny

Čtěte také:

Země mezi dvěma moři: Fascinující kraj za humny

Sasko nabízí se svými léčebnými lázněmi a lázeňskými středisky s dlouhou tradicí rovněž vynikající možnosti trávení léčebných pobytů, wellness a ozdravné dovolené.

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel.

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín