Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená na Kanárských ostrovech: Všechny odstíny Fuerteventury

Chcete prožít dobrodružství a relax obklopeni nespoutanou krásou oceánu, svěží zelení přírody a nevšedními zážitky na cestách i na talíři? Vydejte se na ostrov, který vám dovolí cítit se božsky. Těšte se na dovolenou plnou těch nejsytějších barev.

Modrá

Pláž na Fuerteventuře, Kanárské ostrovy

Pláž na Fuerteventuře, Kanárské ostrovy Shutterstock

Bojujete-li s nedostatkem místa v kufru, pak vězte, že můžete s klidným svědomím vyřadit kousky, jež neladí s barvou nebe. Nebeské modři si na druhém největším z kanárských ostrovů užijete do sytosti. Mírné subtropické klima, a více než 3000 hodin slunečního svitu v průběhu roku, přímo vybízí k dovádění ve vlnách Atlantiku. Kromě plavání se v tyrkysově modrých vodách můžete oddávat jachtingu, vodnímu lyžování, šnorcholování, stále populárnějšímu kitesurfingu nebo oddechovému sportovnímu rybolovu. Teplota vody v průběhu roku jen zřídkakdy klesá pod příjemných 20°C.

Dovolená na Fuerteventuře

Zlatá

Cofete, Fuerteventura

Cofete, Fuerteventura Shutterstock

Odstín drahého kovu dodává sopečnému ostrovu slunce i písek, pokrývající více než 150 pláží, obklopujících 200 kilometrů dlouhé pobřeží. Pláže na ostrově se řadí mezi ty nejkrásnější na celých Kanárských ostrovech. Můžete si volit mezi klidem malebných zátok, hotelovými plážemi s lehátky a slunečníky nebo divokým pobřežím, lemovaným písečnými dunami. K nejzářivějším klenotům patří 14 kilometrů dlouhá pláž Cofete, kde je dostatek místa pro vášnivé sportovce, nudisty i rodiny s malými dětmi. Na 30 metrů široké pláži El Aljibe de la Cueva si s oblibou dávají sraz surfaři z celého světa. Svěží vítr v plachtách a uvolněná atmosféra je na severozápadě Fuerteventury samozřejmostí.

Kanárské ostrovy skrývají bájnou Atlantidu! Uhodnete, jestli je to Tenerife nebo Fuerteventura?

Čtěte také:

Kanárské ostrovy skrývají bájnou Atlantidu! Uhodnete, jestli je to Tenerife nebo Fuerteventura?

Zelená

Národní park Betancuria, Fuerteventura

Národní park Betancuria, Fuerteventura Shutterstock

Očekávali byste, že vás na sopečném ostrově pohltí měsíční krajina? Fuerteventura vás velmi rychle vyvede z omylu. Už při pohledu z letadla vás potěší ostrůvky syté zeleně, pokrývající horská úbočí. To nejlepší z ostrovní flóry je k vidění v botanické zahradě Oasis Park, která se pyšní největší sbírkou kaktusů v Evropě. Chcete-li poznat vše, co ostrov nabízí, pak nezapomeňte doma pevnou obuv a vydejte se po některé z mnoha turistických tras. Velmi oblíbený je trek, vedoucí skrz národní park Betancuria. Okouzlí vás drsnou krásou písčitých dun, temnou zelení hlubokých roklí i množstvím endemických květin a ptáků. Dáváte-li před turistikou přednost spíše elegantnějšímu golfu, pak má pro vás ostrov hned tři velká lákadla. Vynikající úrovní i výborným umístěním, uprostřed krásné přírody, se pyšní tři mistrovská golfová hřiště (Las Playitas Golf, Golf Club Salinas de Antigua, Fuerteventura Golf Club).

Zájezdy na Fuerteventuru

Černá

Pláž, Fuerteventura

Pláž, Fuerteventura Shutterstock

Pochmurná sopečná krajina je tím pravým kořením, jež dodává ostrovu na výjimečnosti. Jemný černý písek na pláži Ajuy, ležící na západním pobřeží ostrova, působí na první pohled nepříliš vábným dojmem. Už po pár minutách však oceníte nejen jeho originální vzhled, ale především dokonalou výhřevnost. Schladit se můžete v přítmí nedalekých vulkanických jeskyní, a to nejlepší z ostrovní kuchyně vám naservírují v některé z místních rybích restaurací.

Kanárské ostrovy: Který si vybrat pro vaši dokonalou dovolenou?

Čtěte také:

Kanárské ostrovy: Který si vybrat pro vaši dokonalou dovolenou?

Bílá

Popcorn Beach, Fuerteventura

Popcorn Beach, Fuerteventura Shutterstock

Nedaří se vám přemluvit potomky ke společné rodinné dovolené? Zkuste je navnadit pohledem na hit Instagramu – zaručeně cool Popcorn Beach. Kdo by odolal kouzlu pláže, dokonale imitující oblíbenou pochoutku všech teenagerů. Zářivě bílou omítkou se pyšní i většina budov na ostrově. Přesvědčí vás o tom návštěva historického města Betancuria, jehož počátky sahají až do 15. století. Během procházek malebnými uličkami vás okouzlí koloniální architektura i dokonale upravené okolí.

Zájezdy na Fuerteventuru

Hnědá

Sopka Bayuyo, Fuerteventura

Sopka Bayuyo, Fuerteventura Shutterstock

Fuerteventura se na turistickém výsluní drží nejen díky krásným plážím, příjemnému klimatu a skvělému jídlu. Má i svou výbušnější stránku. Ta se vám v celé kráse představí, pokud se vydáte k sopce Bayuyo. Právě tady se odehrály před 10 000 lety sopečné erupce, jež pokryly velkou část ostrova úrodným popelem. Dnes je oblast mezi krátery oblíbeným turistickým cílem, jež vám za trochu námahy dopřeje fantastický panoramatický výhled na oceán i okolní ostrovy.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín