Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exotická láska aneb Nejlepší destinace nejen pro líbánky v roce 2022

Nejlepší destinace pro líbánky

Nejlepší destinace pro líbánky Shutterstock

Inspirujte se našimi tipy na nejromantičtější destinace roku 2022, kam můžete vycestovat koronaviru navzdory... Vždyť láska i hory přenáší!

Exotické Maledivy

Maledivy

Maledivy Shutterstock

Nekonečně odstínů modré, nedotčené bílé písečné pláže a bezpočet nádherných resortů činí z Malediv jedno z nejúžasnějších míst pro svatební cestu. Vás i vaši drahou polovičku zaručeně okouzlí plážové radovánky, pestrý život pod hladinou, oslnivé západy slunce, fantastická gastronomie i wellness procedury. K nejlepším letoviskům pro strávení líbánek na Maledivách patří LUX North Male Atoll, dále pak legendární středisko Baros nebo snový resort Six Senses Laamu.

Prožijte sen na Maledivách  

Kořením provoněný Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar Shutterstock

Zanzibarské souostroví proslulo jako Ostrovy koření z dob, kdy zde prodejci obchodovali s kardamomem, muškátovým oříškem, zázvorem, vanilkou či hřebíčkem. Dnes platí za nejlepší líbánkovou destinaci v Indickém oceánu. Zanzibar představuje domov nejidyličtějších pláží a třpytivého oceánu, v němž se to hemží tropickými rybkami, mezi kterými se můžete prohánět pod i nad hladinou. Stone Town, stará část hlavního města, nabízí spoustu zajímavých možností k prozkoumání. Pro kouzelnou atmosféru je Zanzibar jasnou volbou. Stačí strávit den na tradiční místní plachetnici a pochopíte proč.

7x ANO pro zážitky na Zanzibaru

Čtěte také:

7x ANO pro zážitky na Zanzibaru

Udržitelný ekologický český resort Zuri Zanzibar má 56 vil a bungalovů. Každá budova je oddělena od ostatních pro maximální soukromí a poskytuje výhled na zářivou pláž. Umělecký designový resort se chlubí množstvím klasických zanzibarských prvků, jako je zahrada s kořením, tradiční lázně, nekonečný bazén atd. 

Prožijte líbánky na Zanzibaru  

Nostalgický Egypt

Egypt

Egypt Shutterstock

Méně přeplněné destinace na březích Nilu mohou být naplněny romantickými vibracemi a okouzlujícími místy. Vydejte se na hezkou plavbu nebo potěšte oko pohledem na pyramidy při západu slunce. Hlavní město Káhira zaujme také starodávnými muzei a jedinečnou architekturou. Novomanželé mohou strávit krásný večer v káhirské opeře, projít se zahradou Aquarium Grotto Garden (jedinou rybí zahradou ve městě) nebo vyrazit na velbloudí safari.

Tajemství památek starověkého Egypta: Vydejte se po stopách faraonů

Čtěte také:

Tajemství památek starověkého Egypta: Vydejte se po stopách faraonů

Mezi nejvhodnější líbánkové destinace v Egyptě se řadí Sharm El Sheikh známý útulnými resorty, tyrkysovými vodami, korálovými útesy a písečnými plážemi. Řadu atrakcí pro zamilované páry má Alexandrie, proslulá největší knihovnou na Zemi. Prohlédněte si královské zahrady a paláce, starý přístav či pevnost Qaitbay, jeden z divů starověkého světa. Z dalších populárních egyptských cílů pro svatební cestu zmiňme ještě zajímavé residenční město El Gouna, egyptský karibik jen kousek od Hurghady.

Zamilujte se zas a znovu v Egyptě    

Dobrodružná Kostarika

Kostarika

Kostarika Shutterstock

Kostarika je známá především zajímavými venkovními aktivitami. Pokud patříte mezi aktivní páry, pak se můžete těšit na zipline skrz džungli, pozorování delfínů a velryb, výlet k oblačným lesům a bublajícím vulkánům, výprava do jeskyně, nekonečné treky nebo surfování. Kostariku doporučujeme navštívit od prosince do dubna.

Svatební cesta na Kostarice  

Roztančená Dominikánská republika

Dominikánská republika

Dominikánská republika Shutterstock

Dominikánská republika se vyznačuje dokonalými plážemi posetými rybářskými vesnicemi, luxusními turistickými středisky a all inclusive hotely. Všudypřítomná hudba a tanec, tedy prvotřídní fiesta, vás rozhodně nenechá chladnými. Nechte se pohltit místní radostnou atmosférou.

Perly Karibiku: 7 nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky

Čtěte také:

Perly Karibiku: 7 nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky

Dopřejte si přepychový pobyt třeba v Occidental Punta Cana, nově zrekonstruovaném hotelu na krásné pláži Bávaro. Kromě ní tu přitahují pozornost tři bazény ve tvaru laguny, jedenáct restaurací a deset barů. Absolvujte lekce potápění, vyzkoušejte jízdu na kajaku nebo jen relaxujte s výhledem na moře.

Nejvýhodnější zájezdy do Dominikány 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín