Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jedinečné ABC ostrovy v Karibiku

Jedinečné ABC ostrovy v Karibiku

Jedinečné ABC ostrovy v Karibiku

Které z karibských pokladů se ukrývají za prvními třemi písmeny abecedy? Jedná se o trojlístek ostrovů Aruba, Bonaire a Curacao, nefalšovaný prázdninový ráj Karibiku.

A jako Aruba

Písmeno A hrdě reprezentuje přenádherný ostrov Aruba ležící 25km severně od Venezuely. Ostrov je vyhlášen skvostnými dlouhými plážemi, které obklopují vzrostlé palmy, luxusními plážovými resorty i moderními nákupními centry. Láká-li vás spíše klid, samota a příroda, vydejte se mimo turisticky zaměřená letoviska, do vnitrozemí na severu ostrova, kde naleznete přesně to, co hledáte. Místa s nádhernou přírodou, pastviny plné divokých koz, členité hory. Při troše štěstí spatříte i volně žijící papoušky Ara modrokřídlé.

Příroda Aruby

Příroda Aruby

Tyrkysové vody moře nenechají chladným žádného z potápěčů či příznivců šnorchlování. Pod hladinou se nachází nesmírně rozmanitá živočišná říše. V této lokalitě můžete spatřit stovky druhů ryb, dokonce i elektrické rejnoky a roztomilé želvičky. Prohlídku podmořského světa lze absolvovat i na lodi se skleněným dnem.

Podmořský život ve vodách Aruby

Podmořský život ve vodách Aruby

Celoročně výborné klima zajišťuje ostrovu neustálý přísun turistů bez ohledu na roční období. A nutno podotknout, že místní obyvatelé si turistů velmi váží, jsou nesmírně přátelští, jejich pohostinnost je pověstná.

Strom divi-divi na pláži

Strom divi-divi na pláži

B jako Bonaire

Na ostrově Bonaire žije kolem 15-ti tisíc obyvatel. Ostrov ležící v blízkosti pobřeží Venezuely je považován za jednu z nejlepších potápěčských lokalit na světě. Celé dlouhé pobřeží bylo díky svému korálovému bohatství vyhlášeno mořským národním parkem. Kromě potápění a šnorchlování se zde můžete věnovat pěší turistice, jízdě na kole, motorkách i koních, z vodních sportů pak kitesurfingu, surfování na vlnách či jízdě na kajaku.

Podmořský život ve vodách Bonaire

Podmořský život ve vodách Bonaire

Krajina na Bonaire je nesmírně nádherná, rozmanitá a barevná. Najdete tu jeskyně, mangrovy, rozeklané skály, bílé kopce soli i růžové plochy salin, zelená odsolená jezírka, perlově bílé pláže, azurové nebe i moře.

Bonaire

Bonaire

Bonaire se pyšní bohatou ptačí říší čítající na 180 druhů ptáků. Výborně se zde daří růžovým plameňákům, kteří jsou zároveň symbolem ostrova. Celé kolonie těchto ušlechtilých opeřenců sídlí pod bílými Solnými horami. Podaří-li se vám je sledovat při západu slunce, budou vám z tolika odstínů růžové až oči přecházet.

Růžoví plameňáci - symbol Bonaire

Růžoví plameňáci - symbol Bonaire

C jako Curacao

Třetím a posledním dílkem karibské skládačky je vápencový ostrov Curacao. Necelých 150 tisíc obyvatel tvoří bohatá směsice národností. Úředním jazykem je nizozemština, nicméně oficiálně se zde hovoří jazykem „papiamento“, který u místních hraje prim.

Curacao

Curacao

Obyvatelé ostrova často pořádají pestrobarevné karnevaly i hudební festivaly. Z trojice ABC ostrovů je Curacao ostrovem jednoznačně kulturně nejbohatším. Pakliže budete mít to štěstí být na některé ze slavností přítomni, zažijete jednu velkou párty.

Tak jako u přechozích dvou ostrovů patří i tato oblast k nejlepším potápěčským lokalitám. Těšit se můžete na skvělou viditelnost pod hladinou moře, příjemnou teplotu vody, bohatý podmořský život včetně pestrobarevných korálů.

Podmořský život ve vodách Curacaa

Podmořský život ve vodách Curacaa

Mnozí si při vyslovení názvu ostrova vybaví stejnojmenný drink „jedovatě“ modré barvy. Proslulý likér z pomerančů je základem mnoha karibských koktejlů, které vám namíchají v každičkém baru na ostrově.

Na zdraví!

Na zdraví!

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín