Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam s dětmi na lyže?

S dětmi na lyže v ČR nebo do zahraničí?

Pokud právě vybíráte zimní dovolenou a chcete, aby byla zábavná a vhodná i pro vaše děti, měli byste vzít v úvahu několik věcí a věnovat pozornost výběru areálu. Zjistěte si, jaké atrakce pro děti nabízí, zda jsou v jeho blízkosti lyžařské školy s kvalitním vybavením.

Lyžařská dovolená s dětmi

Lyžařská dovolená s dětmi

Na území Čech v dnešní době narazíte na kvalitní dětské parky, které mohou směle konkurovat těm rakouským. Jen je třeba dát si trochu práce s hledáním informací. Větším mínusem by mohly být omezené terény. Na druhou stranu odpadá jazyková bariéra.

V zahraničí najdeme velmi dobře vybavené dětské parky a školky, ačkoli v malých střediscích to nemusí být pravidlem. Na dobré i špatné výjimky můžeme narazit stejně tak doma jako venku. Cena výuky bude v zahraničí vyšší, dostanete za ni však odpovídající služby. S pokročilejšími dětmi si navíc užijete dovolenou, která vám nabídne delší a náročnější sjezdovky a koneckonců i cestovatelské zážitky.

Lyžařská školička

Lyžařská školička

Při rozhodování nezapomínejte ani na to, že především malé děti nevydrží lyžovat po celý den, je proto zapotřebí vybrat oblast či hotel s dostatkem nelyžařského vyžití. Snažte se nalézt místo, odkud lze podnikat různé výlety do okolí. Hledejte hotely s dětskými koutky, hernami nebo bazény.

Vyhlídková plošina v Rakouských Alpách

Vyhlídková plošina v Rakouských Alpách

Lyžařské areály vhodné pro děti v České republice

Na území republiky můžete zkusit například Lipno. Zkušenější lyžaři ho zřejmě příliš neocení, ale děti budou dozajista spokojené. Mají tu vše, co potřebují – přes 8 km pohodlných sjezdovek a pro úplné začátečníky dvě výukové plochy FoxPark I. a II. s pojízdnými koberci. Za dvouhodinovou výuku ve skupině dětí zaplatíte 480 Kč. Skipas pro děti mezi 6 a 15 lety stojí 360 Kč/den. A kdyby je už omrzelo lyžování, můžete si s nimi zabruslit na zamrzlém Lipně nebo vyrazit do aquaparku na Lipně i ve Frymburku.

Lipno, v dolní části FoxPark pro děti

Lipno, v dolní části FoxPark pro děti Skiareál Lipno

Doporučit můžeme také Herlíkovice v Krkonoších. Dětský park disponuje pohyblivým kobercem, lyžařským kolotočem, provazovým vlekem, pohádkovými slalomovými dráhami i dětským koutkem s vyhřívanou hernou. Soukromá výuka stojí 390 Kč/h. Nudit se tu nebudou ani zkušenější členové rodiny, areál nabízí sjezdovky všech stupňů obtížnosti.

Dětský park v Herlíkovicích

Dětský park v Herlíkovicích Skiareál Herlíkovice

Lyžařské areály vhodné pro děti v zahraničí

Hned za hranicí u Lipna leží druhý největší hornorakouský skiareál Hochficht se dvěma dětskými parky a nejdelším zastřešeným pojízdným kobercem v Horním Rakousku. Pro děti je tu dále připravená chaloupka, v níž se mohou ohřát. Velkým plusem jsou služby instruktorů mluvících česky. Děti do 10 let v doprovodu rodičů jezdí jen za 1 € denně, mládež do 19 let pak pouze za dětské ceny.

Dětský park ve skiareálu Hochficht

Dětský park ve skiareálu Hochficht Skiareál Hochficht

Perfektní dětský servis nabízí rovněž Kinderhotel Dilly (kousek pod Lincem). V ČR nic podobného nenajdete. Tady se o vaše děti postarají přímo ukázkově. Pro sebe tu najdete 55 km sjezdovek, pro děti lyžařský park s výukou. V mnoha termínech se děti mohou ubytovat zdarma, stačí sledovat výhodné nabídky.

Dilly Resort

Dilly Resort

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín