Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letoviska Dominikánské republiky: Najděte si svůj kousek ráje v Karibiku

Dominikánská republika

Dominikánská republika Shutterstock

Množství historických památek z doby Kryštofa Kolumba, dlouhé panenské pláže, tropická vegetace, ale i horské scenérie, to vše vás čeká v Dominikánské republice. Až se dosytosti nabažíte luxusního prostředí hotelového areálu, velkoryse řešených bazénů, exotického ovoce i zábavních programů, můžete vyrazit za poznáváním. Pestrost zdejší fauny a flóry je k vidění v národních parcích. Krokodýli, leguáni, pestrobarevní motýli, plameňáci i papoušci vám prozáří den. Se západem slunce můžete popíjet zdejší rum a rozvlnit tělo v rytmu merengue či salsy. Zbývá jen vybrat to správné letovisko!

Puerto Plata 

Puerto Plata, Dominikánská republika

Puerto Plata, Dominikánská republika Shutterstock

Představte si, že strávíte dovolenou v místech, kde se psala historie. Nemusíte mít obavu z nudných prohlídek muzejních sbírek. V Puerto Plata, největším městě na severním pobřeží Dominikánské republiky, si historii vychutnáte třeba během posezení v některé ze zahradních restaurací. Město bylo založeno v roce 1496 a kromě lenošení na dlouhých písčitých plážích si tu můžete rozšířit obzory při prohlídce starobylé pevnosti Fortaleza San Felipe, obdivovat mohutné viktoriánské stavby na náměstí Parque Central nebo se ukrýt před spalujícím sluncem v klimatizovaných prostorách muzea Del Ámbar. Oblast v okolí Puerto Plata s oblibou vyhledávají nejen milovníci historie a architektury, ale také aktivní sportovci a rodiny s malými dětmi.

Playa Dorada, Puerto Plata

Playa Dorada, Puerto Plata Shutterstock

Jen 5 kilometrů od města leží oblíbené luxusní letovisko Playa Dorada s překrásnou písčitou pláží a špičkovými hotelovými resorty, kde se při animačních programech vyřádí batolata i teenageři. Rodiče si mohou užívat pohodu ve wellness centru, dopřát si to nejlepší z ostrovní i mezinárodní kuchyně, nechat se překvapit krásou světa pod mořskou hladinou nebo trénovat odpaly na 18-ti jamkovém golfovém hřišti.

Lanovka v parku Isabel de Torres

Lanovka v parku Isabel de Torres Shutterstock

O tom, že teplé tropické klima svědčí nejen vám, ale také rostlinám a živočichům, vás přesvědčí návštěva národního parku Isabel de Torres. Do parku, o rozloze 15 km2 vás zaveze pohodlná kabinková lanovka – jediná svého druhu v Karibiku. Příjemný den uprostřed bujné zeleně můžete zakončit památečním snímkem u ikonické sochy Krista Spasitele.

Vyberte si zájezd do Dominikánské republiky

Bayahibe 

Bayahibe, Dominikánská republika

Bayahibe, Dominikánská republika Shutterstock

Luxusní letovisko, vzdálené jen 10 kilometrů od pulzujícího města La Romana, se nachází na jihovýchodě země, a kromě elegantních hotelových resortů a sněhobílých pláží vás tu potěší i okouzlující svět pod hladinou moře. Právě Bayahibe je ideálním místem pro začátečníky, kteří mohou využít služeb profesionálních lektorů v místních potápěčských centrech. Překonáte-li strach z neznáma, zaručeně nebudete litovat.

Ostrůvek Catalina, Dominikánská republika

Ostrůvek Catalina, Dominikánská republika Shutterstock

Objednejte si lodní výlet k ostrůvkům Catalina a Saona a nechte se okouzlit magickým světem ticha. Společnost vám budou dělat početná hejna rybek, delfíni, mořské hvězdice, želvy i vraky lodí. Návrat do reality vám usnadní návštěva některé z místních restaurací. Nad talířem tradiční La Bandera Dominicana a sklenkou prvotřídního třtinového rumu se šumění moře promění v tu nejkrásnější hudbu.

Pohádkový ostrov Karibiku aneb Co možná nevíte o Dominikánské republice

Čtěte také:

Pohádkový ostrov Karibiku aneb Co možná nevíte o Dominikánské republice

Punta Cana

Punta Cana, Dominikánská republika

Punta Cana, Dominikánská republika Shutterstock

Desítky kilometrů dokonale krásných písčitých pláží, kam jen oko dohlédne, stín vzrostlých palem, nebývale pestrý výběr hotelových resortů i zábavních možností pro všechny věkové kategorie. V turisty nejnavštěvovanější oblasti Dominikánské republiky nemusíte zdaleka jen odpočívat na pláži. Až si váš organismus přivykne na vlhké tropické klima a pokožka dostane ten správný čokoládový odstín, můžete zamířit do divočiny národního parku Los Haitises.

Národní park Los Haitises

Národní park Los Haitises Shutterstock

Hustý mangrovový prales, zpěv exotických ptáků, divoké řeky a jeskyně s nástěnnými malbami dávných indiánů vás možná přimějí vidět naši moderní civilizaci v jiném světle. Patřilo k vašim dávným dětským snům plavání s delfíny? Na dovolené v Dominikánské republice se sny stávají skutečností. Stačí si zajet do zábavního parku Manati Park. V rozlehlém areálu sídlí botanická i zoologická zahrada, kde můžete shlédnout vystoupení cvičených papoušků, drezuru koní, krmení krokodýlů, a nakonec se proplavat po boku hravých delfínů.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín