Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lyžování v říjnu? Rakousko nabízí hned několik skiareálů!

Lyžování v Rakousku

Lyžování v Rakousku

Zimní sezona již klepe na dveře a vášniví lyžaři se jistě nemohou dočkat toho momentu, kdy budou moci otevřít skříně a po roce zase oprášit vybavení na hory. Představíme vám rakouské skiareály, které zahajují lyžařskou sezónu již v říjnu.

Na své si krom lyžařů přijdou také všichni ti, kteří rádi slaví. Každé znovuotevření areálu se pojí s velkolepými oslavami, na kterých nesmí chybět skvělé jídlo, pití a spousta zábavy. Slavnostní zahájení dalšího provozu trvá obvykle jeden celý víkend, který se nese v duchu sportu a hudby. Účastníkům je představen areál včetně všech inovací a novinek, k vidění je i spousta umělců z řad světoznámých lyžařů a snowboardistů. U novinek můžeme ještě chvíli zůstat, jelikož takovéto akce jsou skvělou příležitostí také pro sportovní značky, které zde nabízejí novou zimní kolekci z kategorie lyžařských nezbytností. Po celou dobu můžete také vidět živá vystoupení hned několika kapel, které se zde v rámci festivalu prostřídají. Pokud ve vás zatím nic z nabízeného programu neprobudilo zájem, dovolím si zmínit ještě noční program, který probíhá ve všech okolních klubech a hospůdkách.

A kde že tohle všechno najdete?

1. Kaunertal(Tyrolsko) - lyžování od 13. října 2017

Středisko je oblíbené především kvůli ledovci, který nabízí celkem 54 kilometrů sjezdovek. Součástí areálu je i část pro snowboardisty, která láká například svou stometrovou rampou Halfpipe. Kaunertal je zároveň vhodným místem pro rodiny, v doprovodu rodičů mají totiž děti do deseti let lyžování zdarma. Skvělá je i okolní atmosféra, na velké ubytovací resorty zde nenarazíte, převažují tu penziony a menší rodinné hotýlky. Letošní zahájení zde vychází na 13. října 2017.

Kaunertal

Kaunertal Weisseespitze

2. Ötztal-Sölden (Tyrolsko) - lyžování od 27. října 2017

Téměř 150 kilometrů pečlivě upravených sjezdovek láká lyžaře všech kategorií. Nalezete zde všechny typy sjezdovek, od těch nejjednodušších, až po ty nejsložitější černé. Sölden arena rozhodně oslní své návštěvníky také vybavením, mezi novinky patří například pokročilá úroveň umělého zasněžování, nebo rychlá a krytá 6sedačka. Stejně fascinující je i okolí, kdy máte na výběr mezi velkými areály a rodinnějšími penziony, v rámci volnočasových aktivit můžete navštívit třeba aquapark Freizeit Arena, kde si krom bazénů a tobogánů užijete také wellness programy. Sezona zde začíná 27. října 2017.

Sölden

Sölden

3. Stubaital (Tyrolsko) - lyžování od 21. října 2017

Tento lyžařský areál ledovcového původu nabízí 150 kilometrů zasněžených sjezdovek. Místo je vhodné také pro snowboardisty milující volný styl, nebo pro běžkaře. Toto středisko se nenachází v příliš rušné části Tyrolska, proto je vhodné pro romantické duše, kterým nabízí pohled na malé zasněžené vesničky všude v okolí. Zde se na vás provozovatelé těší od 21. října 2017.

Stubaital

Stubaital

4. Kitzbühel (Tyrolsko) - lyžování od 14. října 2017

Areál v nižší nadmořské výšce s více než stoletou tradicí nabízí pestrou škálu všech možných volnočasových aktivit. Pokud zrovna nelyžujete, můžete se vydat po některé z pěších stezek, nebo si vyzkoušet sáňkařskou dráhu. Příznivé podmínky jsou zde také pro snowboardisty a běžkaře. Mimo jiné areál nabízí také noční lyžování a jako bonus k tomu všemu ještě Schwarzseeloipe- 4 kilometry dlouhou osvětlenu trať. Určitě tedy nepropásněte slavnostní otevření, které se zde koná 14. října 2017.

Kitzbühel

Kitzbühel

5. Mittersill- Hollersbach- Stuhlfelden (Salzburg) - lyžování od 21. října 2017

Tento areál je ráj snad všech rebelů. Zde totiž mají jedinečnou příležitost opustit vyznačené trasy a prozkoumat i krajinu mimo sjezdovky. K rychlejším přesunům zde slouží například třílánová oběžná dráha, která vás přepraví ve výšce 400 metrů nad zemí. V areálu se mimo jiné nachází mnoho restaurací, romantických boudiček uprostřed cesty a lyžařská škola. Motivací pro návštěvu zdejších 170 kilometrů sjezdovek je například parkoviště s dostatečnou kapacitou míst, či bezplatný skibus. A to nejdůležitější, toto vše bude dostupné již od 21. října 2017.    

Lyžař

Lyžař

No a jestli nestačí předčasná zimní sezona, rozhodně doporučujeme nestrádat a dopřát si lyžování po celý rok! To vám umožní areál Mölltaler Glacier (Korutany). Už samotná cesta k tomuto místu je příjemná a upravená, přijedete po ní až na velké parkoviště přímo k areálu. Přestože se  Möltaler řadí mezi malá střediska, nebývá zde nijak zvlášť plno a sjezdovky jsou dost široké také na jízdu na snowboardu. Díky své poloze- vysoko a poměrně dost jižně- se návštěvníkům naskytne jedinečná příležitost vyzkoušet si jízdu v několika odlišných typech místního počasí. Víc už snad ani není třeba dodávat, teď už stačí jenom sbalit vše potřebné a vyrazit na cestu!

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín