Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nechte se hýčkat nejlepšími wellness hotely v Evropě

Wellness

Wellness

Plánujete vyjet na prodloužený víkend? Nemusíte jezdit ani daleko. Pokud hledáte klidné místo, kde si chcete odpočinout, zvolte wellness pobyt v některém z našich hotelů či v dojezdově vzdálených zemích v našem okolí. 

Wellness hotely v České republice

I u nás máme několik lázeňských měst s přírodními léčebnými zdroji, které nám poskytnou veškeré zázemí a prostory pro odpočinek. Zavítejte do oblasti Bílých Karpat, do největšího a nejnavštěvovanějšího lázeňského města na Moravě. Luhačovice jsou bohaté na minerální léčivé prameny – Vincentka, Alolska, Pramen Dr. Šťastného. Ubytujte se v dobovém, ale přesto luxusním hotelu Augustiniánský Dům 4*. Hotel nabízí relaxační bazén s protiproudem, který má nově 32°C, whirlpool s teplotou vody 36°C, finskou a bylinkovou saunu, solnou a mentolovou parní lázeň, vyhřívané odpočinkové lavice, masážní sprchy.

Augustiniánský Dům

Augustiniánský Dům

Augustiniánský Dům - spa

Augustiniánský Dům - spa

Wellness hotely na Slovensku

Naším nejbližším sousedem je jistě Slovensko, které je velice bohaté na městečka s termálními prameny. Navštivte Rájecké Teplice, které se nacházejí i poměrně blízko k našim hranicím. Místní prameny jsou využívány k léčení zánětlivých a degenerativních chorob pohybového ústrojí, kloubů, páteře, nervových chorob a chorob z povolání. Najdeme zde areál hotelů Aphrodite a Aphrodite Palace. Bonusem při koupi přes cestovní kancelář je neomezený vstup do vodního světa (vnitřní a nové venkovní římské termální bazény) a saunového světa.

Aphrodite Palace

Aphrodite Palace

Aphrodite Palace - bazén

Aphrodite Palace - bazén

Wellness hotely v Maďarsku

Země plná kulturního a přírodního dědictví, výjimečná zvláště svými termálními prameny a léčivými vodami, to je Maďarsko. Mezi nejvyhledávanější lázeňské středisko patří Bükfürdő. Léčivé prameny mají pozitivní účinek na organismus – zmírňování zánětů, činnost svalů, obnova krevního oběhu, artritida, poruchy trávení, atd. Jedním z nejoblíbenějších zdejších hotelů je Répce Gold 4*. Hotel je propojen vyhřívanou chodbou s budovou termálních lázní, kam mají klienti vstup zdarma. Součástí jsou i tobogany a skluzavky pro děti.

Répce Gold

Répce Gold

Répce Gold - bazén

Répce Gold - bazén

Wellness hotely v Rakousku

I Rakousko se nachází nedaleko, v srdci Evropy, stejně jako Česká republika. Jako první se nám asi vybaví čistá příroda a majestátní Alpy. V severním Burgenlandu u národního parku Neziderského jezera se nachází i léčivé prameny. Zdejší termální voda má až 35 °C. Na břehu vlastního jezera je postaven hotel St. Martins Therme & Lodge 4*. V roce 2015 byly lázně St. Martins & Lodge oceněny jako nejlepší lázeňský resort - European Health & Spa Award 2015.

St. Martins Therme & Lodge

St. Martins Therme & Lodge

St. Martins Therme & Lodge - výhled ze sauny

St. Martins Therme & Lodge - výhled ze sauny

Wellness hotely ve Slovinsku

Nejvyhlášenějšími slovinskými lázněmi je středisko Čatež v Dolejinské nížině. Z hloubky 300 – 600 metrů si razí cestu celkem 11 pramenů s teplotou vody 42 – 63 °C. Léčivé prameny jsou vhodné na revmatické a neurologické onemocnění, pooperační stavy nebo problémy s pohybovým aparátem. Ubytujte se ve stejnojmenném hotelu Čatež 3* v centru letoviska s novým wellness centrem. V blízkosti se nachází největší vodní zábavní park ve Slovinsku.

Čatež

Čatež

Vodní zábavní park Čatež

Vodní zábavní park Čatež

Jedná se opravdu o jedny z nejlepších lázeňských hotelů v daných zemích, proto je nezbytně nutné je objednávat se značným předstihem. Sváteční termíny jsou vyprodané třeba půl roku dopředu, standardní termíny i 2-3 měsíce před nástupem.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín