Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejbizarnější věci, které lidem zabavili na letišti

Do letadla se málem dostal i živý had...

Do letadla se málem dostal i živý had... Shutterstock

Lidské ostatky? Živá zvířata? To je jen pár ukázek ze sbírky podivností, které byly v průběhu let odhaleny při bezpečnostních kontrolách na letišti. Neuvěříte, co všechno se cestující pokusili propašovat do letadla!

Hadi v punčochách

V roce 2011 byl na mezinárodním letišti v Miami zadržen člověk se sedmi hady. Pokoušel se je propašovat vskutku neobvyklým způsobem: každého měl zabaleného v punčoše a uloženého v kalhotách spolu s několika malými želvami. Zvířata převzala příslušná organizace a cestující putoval do vězení.

Holubi v kalhotách

Do kategorie mužů pašujících věci v kalhotách se zařadil také příběh cestujícího z Melbourne. Ten se v roce 2009 snažil tímto způsobem převézt dva živé holuby. Byl zastaven po desetihodinovém letu z Dubaje s jedním holubem v každé ponožce. Dokonce je měl schované v polstrovaných obálkách kvůli větší ochraně. Ptáci naštěstí vyvázli živí, muž byl na místě zatčen.

Zajímavé hroby v Evropě

Čtěte také:

Zajímavé hroby v Evropě

Lebka v hrnci

Když agenti TSA (Transportation Security Administration) kontrolovali roku 2013 zavazadla ve Fort Lauderdale na Floridě, narazili na hliněné hrnce obsahující fragmenty skutečné lidské lebky. Cestující, u nichž bylo nádobí s neobvyklým obsahem nalezeno, tvrdili, že nemají ponětí, kde se tam vzalo. Oblast byla bezprostředně prohlášena za místo činu. 

Bezpečnostní kontroly na letišti

Bezpečnostní kontroly na letišti Shutterstock

Chodící nůž

TSA má v zásobě už spoustu příběhů o komplikovaně ukrytých předmětech, ať už jsou to nože maskované jako hřebeny nebo drogy v nádobách s arašídovým máslem. Žádný příběh však není tak neobvyklý jako ten, v němž starší cestující na mezinárodním letišti JFK maskoval nůž jako součást svého chodítka. 

Poznejte, jaké netradiční nástrahy vás mohou na dovolené potkat!

Čtěte také:

Poznejte, jaké netradiční nástrahy vás mohou na dovolené potkat!

Čtěte: Jaké nástrahy vás mohou potkat na dovolené?

Úhoři v igelitce

V roce 2012 byl v Miami zadržen muž se skutečně bohatou akvaristickou sbírkou. Jeho kufry obsahovaly vedle různých druhů ryb, vodních želv a množství korálů i dvaadvacet živých úhořů v plastovém sáčku. Zvířata se podařilo zachránit, muž měl rozhodně co vysvětlovat.

Tarantule na těle

Následující perlička rozklepe kolena každému, kdo trpí arachnofobií. V říjnu 2012 byl na amsterdamském letišti v Schipholu zadržen párek Peruánců. Celníci v jejich oblečení objevili neuvěřitelných 200 živých tarantulí! Pasažéři drželi pavouky v plastových přepravkách ukrytých v oblečení a botách spolu s řadou cvrčků a kobylek. 

Letiště je svět sám pro sebe

Letiště je svět sám pro sebe shutterstock

Kokainové cookies

Neexistuje žádný zákon proti tomu, abyste si do letadla vzali sušenky. Platí ovšem určitá omezení týkající se toho, co mohou sušenky obsahovat. Rozhodně by to neměly být tři kilogramy kokainu. Muž, který cestoval v roce 2014 přes Newark se 118 kokainovými cookies, o tomto zákazu patrně nevěděl. Jejich přibližná hodnota činila 52 000 $.

Coco de Mer - hříšný plod pozemského ráje

Čtěte také:

Coco de Mer - hříšný plod pozemského ráje

Tygr mezi plyšáky

V roce 2010 si zaměstnanci letiště Suvarnabhumi v Bangkoku při kontrole zavazadel všimli živého tygřího mláděte zastrčeného uvnitř vaku s plyšovými zvířaty. Naštěstí úřady stačily mládě zachránit včas a cestující, který se ho zjevně pokoušel vydávat za vycpanou hračku, byl pochopitelně zadržen.

Spící umrlec

Na letišti Johna Lennona v Liverpoolu zatkla policie dvě ženy poté, co se pokusily propašovat tělo mrtvého příbuzného do letadla. Zaměstnanci pojali podezření a při kontrole jednadevadesátiletého Curta Jaranta zjistili, že nedýchá. Jeho manželka a nevlastní dcera si prý myslely, že jenom spí.

Největší letiště na světě

Čtěte také:

Největší letiště na světě

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín