Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Srí Lanky

Nejkrásnější pláže Srí Lanky

Nejkrásnější pláže Srí Lanky

Dovolená na ostrově Srí Lanka může přinést spoustu nevšedních zážitků, jako je procházka po rozlehlých čajovníkových plantážích, jízda na slonovi nebo třeba lenošení na nádherných písečných plážích. Zajímá vás, které náleží k nejhezčím a nejoblíbenějším?

1. Beruwala & Bentota

Dlouhá písečná pláž Beruwala patří bezpochyby k nejkrásnějším na Srí Lance. Je lemována palmami a představuje ideální prostor pro rodiny s dětmi, jelikož zdejší vody jsou velmi mělké. Leží poblíž hlavního města Kolomba (asi 2 hodiny jízdy autem). Nejlepší čas pro její návštěvu nastává mezi říjnem a polovinou dubna. Turisté, kteří hledají klidnou oázu daleko od ruchu města, budou potěšeni pláží Bentota.

Pláž Bentota, Srí Lanka

Pláž Bentota, Srí Lanka

2. Hikkaduwa

Populární je též Hikkaduwa nacházející se 100 km jižně od Kolomba. Především během sezóny platí za skvělou pláž pro milovníky večírků, jelikož v okolí se nalézá spousta klubů a barů. Staňte se součástí místní komunity při oslavě Hikkaduwa Beach Festivalu. Nedaleký útes pak může posloužit jako perfektní místo nadšencům do šnorchlování. Vydejte se na výlet lodí se skleněným dnem a pozorujte podvodní život v jedinečném korálovém útočišti. Pláž slibuje nedotčené přírodní krásy a zároveň relaxaci pro tělo i duši.

Pláž Hikkaduwa, Srí Lanka

Pláž Hikkaduwa, Srí Lanka

3. Unawatuna & Galle

Město Galle na jihu se pokládá za nejhezčí na Srí Lance. Stará část a pevnost jsou součástí světového dědictví UNESCO a rozhodně stojí za vidění, stejně jako pastelově zbarvené domy s dřevěnými terasami a malé obchůdky prodávající šperky. Z hradeb si navíc užijete kouzelný výhled na moře a můžete pozorovat i želvy. Pláž Unawatuna leží nedaleko města, nabízí tedy možnost spojit odpočinkovou dovolenou s návštěvou kulturních památek. Samo Galle příliš pěkné pláže nemá, ale Unawatuna vás jistě nezklame.

Pláž Unawatuna, Srí Lanka

Pláž Unawatuna, Srí Lanka

4. Mirissa

Méně turistická pláž Mirissa je nejjižnější a mnohem klidnější než Unawatuna. Přináší přitom nádherné západy slunce a písek plný krásných mušlí i kamenů. Většina návštěvníků sem však přichází kvůli pozorování velryb. Expedici si lze většinou zarezervovat přímo v místě ubytování. Ve večerních hodinách můžete sledovat zkušené rybáře při práci u skal.

Pláž Mirissa, Srí Lanka

Pláž Mirissa, Srí Lanka

5. Yala

Drsná pláž Yala je na našem seznamu jediná, kde se nesmí plavat kvůli nebezpečným proudům. Nicméně jí nelze upřít, že pro případnou romantickou procházku je naprosto dokonalá. Projděte se pískem a pozorujte vzrušující sílu vody. Navíc hned vedle můžete vyrazit na safari a spatřit slony, krokodýly nebo třeba leopardy. Obrovský park, působivý i díky pěkné krajině, je koneckonců hlavním důvodem k návštěvě Yaly.

Pláž Yala, Srí Lanka

Pláž Yala, Srí Lanka

6. Záliv Arugam

Arugam Bay na východním pobřeží je jako stvořený pro surfaře, ale i obyčejné koupání je zde příjemné. Až s ním skončíte, můžete si odpočinout ve stínu palem. Jelikož se jedná o převážně muslimskou oblast, ženy by tu měly nosit dlouhé oblečení. Co se týče cen, je okolí zálivu mnohem dražší než pláže na západním pobřeží. Modré vody nicméně poskytují dostatek možností pro rybolov a fotografování pod hladinou.

Záliv Arugam, Srí Lanka

Záliv Arugam, Srí Lanka

7. Uppuveli, Nilaveli & Trincomalee

Pláž Uppuveli na okraji Trincomalee nabízí široký pás písku, v jehož blízkosti stojí mnoho resortů a hotelů. Pokud se vám podaří vstát ráno dostatečně brzy, budete odměněni krásným východem slunce. Nilaveli se nachází o něco dál, a proto je mnohem klidnější. Z obou pláží je možné vyrazit na ostrov Pigeon, jehož korálový útes je považován za skutečný ráj pro fanoušky šnorchlování. V tomto směru jde možná o vůbec nejlepší místo na Srí Lance. Lze tu také pozorovat pestrou škálu exotických zvířat.

Pláž Uppuveli, Srí Lanka

Pláž Uppuveli, Srí Lanka

8. Negombo

Negombo je jedna z nejznámějších pláží Srí Lanky, jelikož leží velmi blízko letiště. Tím pádem ji navštěvuje mnoho zahraničních turistů. Modrá laguna je nejvhodnějším místem pro pozorování ptáků a její pokojné vody zaručují vynikající podmínky pro potápění a šnorchlování. Město Negombo vykazuje ve své architektuře holandské vlivy a je nezbytnou zastávkou při vaší cestě Srí Lankou.

Pláž Negombo, Srí Lanka

Pláž Negombo, Srí Lanka

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín