Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odleťte omládnout na Djerbu

Odleťte omládnout na Djerbu

Odleťte omládnout na Djerbu Shutterstock

Řadíte se mezi milovníky léta a chladná rána vám přidělávají vrásky na čele? Dříve než se objednáte na kliniku estetické chirurgie, zkuste své vrásky vygumovat neinvazivní metodou. Slunce, slaná voda, thalassoterapie, vůně jasmínu a příslib dobrodružství vás omladí více než péče věhlasných plastických chirurgů. A jako bonus vám Djerba dopřeje odpočinek v místech, která svou krásou přilákala i bájného Odyssea.

Plážové wellness

Tropická pláž, Djerba

Tropická pláž, Djerba Shutterstock

Říkal snad někdo, že na pláže ostrova Djerba mají přístup jen návštěvníci s dokonale souměrnou postavou? Chybí-li vám k dokonalosti nějaký ten centimetr, pak se můžete spolehnout na milosrdný účinek slunečních paprsků, slané vody a jemného písku. Zdravé opálení, přírodní peeling a blahodárný efekt mořských minerálů vám dodají zdravé sebevědomí. Dlouhé písčité pláže a průzračně čisté, sluncem prohřáté vody Středozemního moře patří k největším lákadlům ostrova tisíce palem. Nezapomeňte na krém s vysokým UV filtrem a dobrou knihu. O vše ostatní se už postará Djerba.

Vyberte si zájezd na Djerbu

Terapie na trhu

Barevné koření na trhu v Houmt Souk

Barevné koření na trhu v Houmt Souk Shutterstock

Pociťujete na svém těle neblahé účinky každodenního stresu a shonu? Pak je nejvyšší čas na návštěvu tradičního tuniského trhu. Ve spleti stánků s pestrobarevnou keramikou, omamně vonícím kořením, koženými výrobky a čerstvým ovocem vás budou provázet výkřiky trhovců, tipujících vaši národnost, aby vás následně zahrnuli množstvím komplimentů i výčtem jmen slavných českých fotbalistů a modelek. Ty nejlepší trhy se konají ve vnitrozemském městečku Midoun nebo v o poznání lidnatějším Houmt Souk, kde jsou k vidění i bohatě zdobené mešity a synagogy.

Na Djerbě se rozhodně nudit nebudete

Čtěte také:

Na Djerbě se rozhodně nudit nebudete

Pouštní frizura

Západ slunce v poušti

Západ slunce v poušti Shutterstock

Postrádají vaše kadeře objem? Vyjížďka snově krásnou pouštní krajinou promění váš fádní účes v extravagantní dílo kadeřnických mistrů. Je jen na vás, zda pro své dobrodružství zvolíte pohodlí robustního jeepu, houpavou procházku na hřbetě velblouda nebo adrenalinovou jízdu na čtyřkolkách. S větrem ve vlasech, romantikou písečných dun a vidinou vzdálených datlových oáz budou mít vaše památeční fotografie dokonale autentickou atmosféru.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Pikantní detox

Adjika, pikantní tuniský předkrm

Adjika, pikantní tuniský předkrm Shutterstock

Bohaté snídaně, opulentní obědy a večeře při svíčkách. Máte obavu, že bude mít dovolenkové hodování neblahý vliv na vaši postavu? Žádný strach, tuniská kuchyně je vyhlášená svými pikantními lahůdkami, štědrou dávkou zeleniny, ryb i koření. Nebojte se ochutnat speciality ze skopového či jehněčího masa, kuskus na tisíc způsobů nebo tradiční sladkosti z ořechů a medu. A na závěr hostiny nezapomeňte na silný čaj z máty, který vás osvěží na těle i na duchu.

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Čtěte také:

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Hotelový relax

Dovolenkový ráj na Djerbě

Dovolenkový ráj na Djerbě Shutterstock

Chcete-li se přeci jen svěřit do péče profesionálů, pak se nebojte navštívit hotelová balneologická a thalasso centra, která jsou součástí většiny luxusnějších resortů na ostrově. Specializovaná centra vypracují relaxační program šitý přesně na míru vašim potřebám. Potěší vás detoxikační kůry, parní lázeň, masáže, bahenní zábaly, lymfodrenáž a celá řada dalších procedur, využívajících blahodárné účinky mořské vody. Jediný zádrhel, který by vás tak mohl během vaší dovolené potkat, by mohl nastat při odletu. Vaše fotografie v cestovním pase možná nebude korespondovat s vaším nápadně mladistvým vzhledem.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín