Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nechte se svést španělským šarmem: Tipy na dovolenou s příchutí salsy

Ze španělsky mluvících zemí tryská temperament a vášeň, ať už mluvíme o jídle, tanci nebo stylu života. Nechte se inspirovat našimi tipy na lokality, kde si kromě dokonalé relaxace, uvolněné atmosféry, dechberoucích památek a krásné přírody oživíte během své dovolené i znalosti jednoho z nejrozšířenějších světových jazyků.

Barevné Mexiko

Mexická pláž

Mexická pláž Shutterstock

Hola Mexiko! Na nezapomenutelné dovolené ve fotogenických kulisách vás možná překvapí, jak srdeční jsou místní obyvatelé. S hrdostí vám budou představovat trosky dávného města Chichén Itzá, starobylou část města Oaxaca i blankytně modré vody Mexického zálivu. Připočtete-li k tomu ještě vyhlášené lahůdky mexické kuchyně, nekonečně dlouhé pláže a jistotu slunečného počasí, pak je Mexiko ideálním místem k opakování základů španělské gramatiky.

Zájezdy do Mexika

Roztančená Kuba 

Pláž na Kubě

Pláž na Kubě Shutterstock

Doutníky, rum, kouzelná metropole Havana i Kubánci, kteří tančí a zpívají, ať už je jejich životní příběh jakkoli složitý. Už na první pohled vás upoutá závan starých časů, který je nejvíce patrný především v hlavním městě. Posaďte se v některém z barů a vychutnejte si famózní míchaný drink a úchvatnou přehlídku starých amerických aut. Až se dosyta nabažíte všech krás staré Havany, kterou je ideální procházet jen tak bez plánu a žasnout nad elegantní koloniální architekturou i živou atmosférou na náměstí Plaza de Armas, vydejte se na pláž. Během relaxace ve stínu vysokých palem můžete naplánovat výlet do vnitrozemí, kde není nouze o divoké říčky, jeskyně, hory, strmé útesy, políčka cukrové třtiny i vesničky, ve kterých se zastavil čas. 

Dovolená na Kubě

Sopečné Tenerife 

Tenerife

Tenerife Shutterstock

O tom, že Kanárské ostrovy jsou magnetem pro turisty, prahnoucí po divoké sopečné krajině a příjemně teplém počasí během celého roku, není pochyb. Padne-li vaše volba na Tenerife, pak se můžete spolehnout, že nebudete odkázáni jen na prostředí hotelového resortu. Temně zelené lesy, strmé skály, pouště, pláže pokryté zlatavým i tmavým sopečným pískem i vody Atlantiku bohaté na podmořský život. A jako třešnička na dortu majestátní sopka Pico de Teide (3 718 m.n.m.), nejvyšší hora Španělska, z jejíhož vrcholu se vám otevře nezapomenutelný výhled do nekonečných mořských dálav. Tenerife vás pohladí po duši a dobije vám baterky.

Dovolená na Tenerife

Rajská Kostarika 

Kostarika

Kostarika Shutterstock

Zelený klenot Střední Ameriky vám svou krásou vynahradí každou hodinu strávenou v letadle. Pralesy bující pestrobarevnou květenou, barevní motýli, kolibříci, roztomilí lenochodi i pohádkově dobré ovoce. Kostarika se rozprostírá od Tichého oceánu až po Karibik a její tropické klima vám dá zapomenout na každodenní šeď. Udělejte si výlet do džungle, sjeďte divokou řeku a jako odměnu si užijte relax na téměř dokonalých plážích. Váš evropský vzhled bude možná u stánku s občerstvením budit menší rozruch, ale nemějte strach, stačí jen vykouzlit úsměv na tváři a během pár minut už si budete vychutnávat lahodné tortilly uprostřed rodinného kruhu.

Zájezdy na Kostariku

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín