Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Perly Karibiku: 7 nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky

Dominikánská Republika

Dominikánská Republika Shutterstock

Plánování dokonalé plážové dovolené je vždy báječný nápad! A Dominikánská republika je synonymem pro tropický ráj... Přesvědčte se sami a inspirujte se naším seznamem zdejších nejkrásnějších pláží.

Playa Rincon, provincie Samana

Playa Rincon, provincie Samana

Playa Rincon, provincie Samana Shutterstock

Pokud toužíte především po klidu a pohodě, vsaďte na Playa Rincon, izolovanou pláž na malém poloostrově směrem na sever. Skrytý klenot je snadno přístupný lodí z nedalekého města Las Galeras a disponuje několika restauracemi. Uvelebte se na měkkém bílém písku a vychutnávejte si pohled na téměř 5 km nedotčeného pobřeží.

Objevte krásy Dominikánské Republiky

Playa Dorada, Puerto Plata

Playa Dorada, Puerto Plata

Playa Dorada, Puerto Plata Shutterstock

V Puerto Plata, jednom z proslulých plážových měst Dominikánské republiky, najdete kus země zvaný Playa Dorada, což je patrně nejslavnější pláž na severní straně ostrova. Vyzkoušejte si windsurfing, pozorujte svět pod hladinou nebo se vydejte rybařit. 

6 důvodů, proč navštívit Dominikánskou republiku

Čtěte také:

6 důvodů, proč navštívit Dominikánskou republiku

Cayo Levantado, Samaná tartomány

Cayo Levantado, provincie Samana

Cayo Levantado, provincie Samana Shutterstock

Na druhé straně poloostrova od Playa Rincon se nalézá další poklad, který by neměl uniknout vaší pozornosti. Malý ostrov Cayo Levantado uprostřed zátoky je přístupný lodí z města Samana a překypuje nedotčenými plážemi. Zaujmou především dvě hlavní pláže – jedna veřejná s řadou restaurací a autentických barů, druhá soukromá pro hosty hotelu Gran Bahia Principe Cayo Levantado Hotel.

Cestujte bez obav: Nové připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

Playa Grande

Playa Grande

Playa Grande Shutterstock

Na severním pobřeží leží široká dvoukilometrová pláž a letovisko Playa Grande. Najdete tu dokonalé písečné soukromé pláže se dvěma hlavními resortními hotely, kluby, lázněmi, golfovým hřištěm a hlubokým modrým mořem. Oblast láká na pěší turistiku po plážích, šnorchlování v průzračné vodě, rybaření v nedalekých řekách, windsurfing či jízdu na koni. Díky zlaté plážové krajině a pěkným palmám si tady přijdou na své i vášniví fotografové.

Na Djerbě se rozhodně nudit nebudete

Čtěte také:

Na Djerbě se rozhodně nudit nebudete

Playa Bavaro, Punta Cana

Playa Bavaro, Punta Cana

Playa Bavaro, Punta Cana Shutterstock

Punta Cana patří k nejznámějším plážovým letoviskům v zemi. Okouzluje mnoha úžasnými plážemi, z nichž lze jen obtížně vybrat tu nejlepší. Mohla by jí být populární pláž Bavaro s kvalitními restauracemi, bary, pětihvězdičkovými hotely a obchody. Přestože jde o nejlidnatější a nejrozvinutější pláž v oblasti, vždycky tu lze objevit soukromá zákoutí. Bavaro se chlubí korálovými útesy vhodnými ke šnorchlování, v záloze má však i další zábavné aktivity, např. veselé lodní večírky nebo dobrodružství na kajaku.

Vyberte si z našich zájezdů do Dominikány!

Playa Boca Chica, Boca Chica

Playa Boca Chica, Boca Chica

Playa Boca Chica, Boca Chica Shutterstock

Rušná písečná pláž vhodná pro rodiny s dětmi je naprosto ideální pro plážovou dovolenou nebo klidně jen na příjemný jednodenní výlet za Santa Dominga. Playa Boca Chica leží necelou hodinu jízdy od hlavního města, což z ní činí jedno z nejsnáze dostupných míst v zemi. Navíc má brilantní bílý písek a je dobře chráněná velkým korálovým útesem. Voda na pláži je mělká, a tedy bezpečná i pro malé děti. Sportovci si zamilují plachtění a volejbal, který je tu obzvlášť oblíbený. Oblast proslula také pozorováním ptactva na ostrůvku La Matica s mangrovovými porosty.

Playa Minitas, La Romana

Playa Minitas, La Romana

Playa Minitas, La Romana Shutterstock

Playa Minitas leží na jižním okraji země v La Romana. Tato soukromá pláž je součástí letoviska Casa de Campo. Návštěvu zlatavých písečných břehů si nicméně můžete zarezervovat. Pláž je ideální pro rodinnou zábavu, nabízí totiž spoustu aktivit i pro nejmladší děti. Pro aktivnější jedince poskytuje široký výběr vodních sportů, včetně šnorchlování, jízdy na kajaku a plavby lodí.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín