Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prodlužte si léto! Kam na dovolenou v září 2022?

Prodlužte si léto!

Prodlužte si léto! Shutterstock

Srpnem léto nekončí! Ať si rozmarné počasí v české kotlině dělá, co chce, vy můžete vyrazit k moři. Nechte se inspirovat našimi tipy a užijte si babí léto tak, jak jej máte nejraději.

Řecko

Pláž na ostrově Naxos, Řecko

Pláž na ostrově Naxos, Řecko Shutterstock

Je libo luxusní plážová letoviska, zapomenuté ostrůvky, blankytně modré moře, živoucí historii nebo sklenku skvělého červeného vína? Září se v Řecku nese ve znamení teplého moře, nádherného počasí a příjemně vylidněných pláží i historických památek. Více než kdy jindy se tak vyplatí pečlivá volba destinace. Zajímáte se o historii? Pak zamiřte na Krétu, kde vám dozajista učaruje palác Knossos nebo starobylé centrum města Chania. Dokonale fotogenické pláže a nezkrotnou přírodu si užijete na ostrově Kefalonia, minimalisticky strohá krajina s oslnivě bílými domky a azurově modrým mořem vás přivítá na ostrově Mykonos a pravou řeckou pohostinnost zažijete na ostrově Naxos. Thassos s dlouhými písčitými plážemi a pozvolným vstupem do moře je jako stvořený pro pohodovou rodinnou dovolenou.

Zájezdy do Řecka

Tunisko

Brána Sahary, Douz, Tunisko

Brána Sahary, Douz, Tunisko Shutterstock

Procházka křivolakými uličkami malebného městečka Sidi Bou Said, známého svými modrobílými domky, které leží jen 20 kilometrů od hlavního města Tunisu, je příjemným zpestřením dovolené v této turisty oblíbené severoafrické zemi. Jen 70 km od známého turistického letoviska Sousse leží svaté město Islámu Kairouan (UNESCO). Právě tady je k vidění velká mešita Zaouia de Sidi Sabab s prostorným nádvořím, vysokou věží i starou částí města, připomínající dávný Babylon. Zvídavým cestovatelům otevírá své brány největší poušť světa. Právě září je ideálním obdobím pro výpravu do Sahary. Ve městě Douz, přezdívaném brána Sahary, si můžete pronajmout velblouda a vypravit se vstříc dobrodružství podél datlových hájů.

Zájezdy do Tuniska

Turecko

Záliv Turunc v Marmaris, Turecko

Záliv Turunc v Marmaris, Turecko Shutterstock

Pohádkově krásné pláže a nádherné hotely jako stvořené pro vaše pozdně letní dobrodružství. Největší předností Turecka je okouzlující pobřeží, špičkové all inclusive resorty s prvotřídní gastronomií a množství zábavy pro děti i dospělé. Delfinária, aqua parky, střediska vodních sportů i hotelová sportoviště přímo vybízejí ke strávení aktivní rodinné dovolené. Skutečné kouzlo Turecka poznáte během prohlídky místních trhů. Záplava kožených výrobků, tradiční keramiky, pestrobarevných koberců, čerstvého ovoce, zeleniny i omamně vonícího koření vám dozajista učaruje. Balzámem pro duši i tělo je návštěva tradičních tureckých lázní hammam. V Turecku nemusíte trávit čas jen na pláži. Divoké řeky jsou jako stvořené pro rafting, vnitrozemí je protkáno sítí turistických stezek a neotřelou krásou lákají i místní jeskyně. Dobrodruzi se mohou vydat vstříc dálkám na palubě jachty nebo prozkoumat pestrobarevný svět pod mořskou hladinou.

Zájezdy do Turecka

Bulharsko

Silistar, Bulharsko

Silistar, Bulharsko Shutterstock

Pokud nechcete strávit cestou za slunečními paprsky a příjemně prohřátým mořem příliš mnoho času v letadle, pak je nejvyšší čas seznámit se s Bulharskem. Potěší vás mile domáckou atmosférou, vynikající kuchyní, pohodou přímořských letovisek i pestrou nabídkou sportovních a zábavních aktivit. Můžete nasednout na kolo a pokořit nejvyšší bulharské pohoří Rila, plavit se podél pobřeží, zahrát si golf, navštívit delfinárium nebo se pokochat jedinečnou architekturou Starého Nesebaru či Bojanského kostela v Sofii.

Zájezdy do Bulharska

Egypt

Východ slunce, Sharm el Sheikh, Egypt

Východ slunce, Sharm el Sheikh, Egypt Shutterstock

Egyptské babí léto umí být pořádně žhavé! Průměrné denní teploty se v turistických letoviscích pohybují okolo 29 °C a Rudé moře je vyhřáté na 28 °C. Celé dny se tak můžete věnovat objevování krás podmořského světa, chytání bronzu nebo vodním radovánkám. V letoviscích Hurghada, Sharm el Sheikh a Marsa Alam si užijete dokonalou relaxaci v hotelových wellness centrech, kde dáte sbohem stresu i únavě. Objevit skrytá tajemství dávných faraónů můžete během plavby po Nilu.

Zájezdy do Egypta

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín