Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Surfkiting: Naučte se zkrotit vítr a létat na vlnách!

Dovolená se surfkitingem

Dovolená se surfkitingem Shutterstock

Patříte mezi nadšence, kteří si nenechají ujít žádný vodní sport? Milujete adrenalin a pořádnou výzvu? Pak určitě musíte vyzkoušet kitesurfing a konečně doslova letět s větrem o závod. Zpestřete si dovolenou a zkuste ji namísto plážování tentokrát strávit aktivním odpočinkem. Ty nejlepší lokace jsou co by kamenem dohodil a zbytek doplaval...

Na surfkitingu je nejlepší to, že ho v různých podobách můžete provozovat celoročně. V létě na vodě, na jaře na louce a v zimě zase na sněhu. Při kitingu totiž jedete na speciálním prkně, přičemž využíváte sílu tažného draka, takže stačí následovat vítr a zkrotit draka.

Tarifa, Španělsko

Surf kite je trendy

Surf kite je trendy Shutterstock

Je rájem pro začátečníky i pokročilé a bezpochyby se jedná o nejlepší kitesurfingovou destinaci v Evropě. Tarifu najdete na jihu Španělska a těšit se můžete nejen na ideální podmínky pro kajtování jako je vítr a teplá voda, ale i skvělé středomořské speciality a bohatý noční život. Je tady víc škol a kitových obchodů než kdekoliv jinde v Evropě. Nejlepší pláže na kajtování jsou Valdevaqueros, Los Lances, La Charca a Balneario. 

Dovolená v běžeckých botách: Destinace pro runholiky

Čtěte také:

Dovolená v běžeckých botách: Destinace pro runholiky

Essaouira, Maroko

Boardkiting při západu slunce

Boardkiting při západu slunce Shutterstock

Maroko je místem tisíce chutí, vůní, barev a také ideální destinací k vodním radovánkám. Essaouira na pobřeží Atlantského oceánu ve středním Maroku bývala rušným rybářským přístavem, v posledních letech se z ní stala jedna z nejlepších kitesurfingových destinací na světě. Město disponuje skvělou infrastrukturou pro surfování, ovšem podařilo se mu zachovat si autentické kouzlo. Záliv Essaouira chrání před místním silným větrem malý ostrov Mogador, takže je ideální i pro začátečníky.

Vyberte si nejvýhodnější zájezdy do Maroka

Lago di Garda, Itálie

Létání na vlnách

Létání na vlnách Shutterstock

Okolí i samotné jezero Lago di Garda je ideálním místem ke sportování. Ať už se chcete věnovat cykloturistice, pěší turistice nebo vodním sportům, na vše jsou zde připraveni. K tomuto koutu Itálie patří neoddělitelně windsurfing a kitesurfing, převážně v jeho severní části, kde se kolem jezera tyčí vysoké skály a vane tam intenzivní vítr. K nejoblíbenějším oblastem kitesurfistů se řadí Malcesine, Navene a Brenzone. 

Štěstí najdete ve vodě: 9 tipů na fascinující vodní lokality

Čtěte také:

Štěstí najdete ve vodě: 9 tipů na fascinující vodní lokality

Náš tip: Nechcete si i skočit padákem?

Kalpitiya, Srí Lanka

Surfkiting na moři

Surfkiting na moři Shutterstock

Kalpitiya není populární mezi plážovými povaleči, o to víc ji vyhledávají kitesurfeři. Nachází se na severozápadním pobřeží Srí Lanky, jen dvě hodiny severně od Colomba. Kalpitiya je ideálním místem pro úplně první seznámení s prknem. Mělká a plochá vodní laguna je široká a dostatečně dlouhá, aby pojala nadšené začátečnické jezdce. A pokud sníte o létání s delfíny, pak sem vyrazte v období od prosince do dubna. 

Zažijte kouzlo Sri Lanky: Nabídka výhodných zájezdů

Maui, Havaj

Adrenalin ve vlnách: Surfkiting

Adrenalin ve vlnách: Surfkiting Shutterstock

Představte si, že vás vítr táhne napříč širokým otevřeným oceánem vší rychlostí wakeboardingu a s veškerou volností paraglidingu. Tak vypadá kiteboarding na Maui. V tropickém ráji máte skvělé podmínky pro kajtování po celý rok. Najdete zde i kite školu s dvacetiletou tradicí - Action Sports Maui, která se pyšní výběrem těch nejlepších instruktorů světa.  Ideální pláží je Kite Beach a jak název napovídá, je perfektním místem pro kiting.

Nejbizarnější věci, které lidem zabavili na letišti

Čtěte také:

Nejbizarnější věci, které lidem zabavili na letišti

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín