Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Užijte si dovolenou ve svém živlu aneb Žhavé letní destinace 2022

Dovolená ve vašem živlu

Dovolená ve vašem živlu Shutterstock

Přemýšleli jste někdy o tom, jaký živel je vašemu srdci nejbližší? Milujete vítr ve vlasech, ohnivé západy slunce, pohled na nekonečnou mořskou hladinu nebo je pro vás největším zážitkem den strávený uprostřed panenské přírody? Dopřejte si letos dovolenou v režii vašeho oblíbeného živlu.

Ohnivé Španělsko

Pláž Cala d'Hort, Ibiza, Španělsko

Pláž Cala d'Hort, Ibiza, Španělsko Shutterstock

Dovolenou v rytmu ohnivého flamenca můžete pojmout jako velkou degustační jízdu, nekonečný flám, cestu historií, plážovou serenádu nebo jako nečekaně skvělý mix všech ingrediencí. Láká vás rušný noční život, procházky pulzujícími promenádami a nekonečné párty? Nechte se okouzlit Ibizou. Sladké nicnedělání na panensky krásných plážích nabízí Menorca. Ostrov El Hierro přičaruje krajinu jako z uměleckého díla a pobřeží Costa del Azahar vám dopřeje ty nejlepší plážové radovánky ve stínu pomerančovníků.

Zájezdy do Španělska

Království vody v Řecku

Assos, Kefalonie, Řecko

Assos, Kefalonie, Řecko Shutterstock

Světově proslulé pláže i neobjevené zátoky, půvab malebných taveren, notoricky známá panoramata i úžas nad umem dávných stavitelů. Řecku modrá sluší. Dopřeje vám bezstarostný odpočinek na bělostných plážích, masáž jemnými oblázky i fascinující podmořské scenérie. Na liduprázdných plážích ostrova Kýthira si užijete dokonalý relax. Zábalem z léčivého bahna vás okouzlí Kefalonie. Wellness v přírodních termálních pramenech nabídne Methana na Peloponésu. A nekonečný údiv nad krásami přírody a všudypřítomnou harmonií zažijete na kterémkoli místě v Řecku. 

Zájezdy do Řecka

Sardinie s větrem o závod

Pláž Porto Pino, jižní Sardinie

Pláž Porto Pino, jižní Sardinie Shutterstock

Naplánujte si cestu do jedné z nejpopulárnějších destinací, kam s oblibou směřují své jachty i světové celebrity. Jejich volbě dozajista porozumíte poté, co spatříte průzračně modré moře, sněhobílé pláže a posedíte v některé z kaváren. V království dokonalých výhledů, rajsky krásného pobřeží a luxusních hotelových resortů můžete zažít pocit dokonalé volnosti a nechat se unášet větrem. Druhý největší italský ostrov je proslulý skvělými surfařskými lokalitami. Středozemní moře tu poskytuje ideální podmínky pro surfování až 300 dní v roce. Ideální období pro začínající surfaře nastává v průběhu léta, kdy vane klidnější vítr. Zkušení borci poměří své síly s o poznání divočejším živlem od dubna do května. Za nejlepšími vlnami se vyplatí zajet na pláž Porto Ferro, ležící v provincii Sassari. Skvělý zážitek ze surfování a jako třešničku na dortu výhled na malebný ostrůvek s monumentální strážní věží nabízí pláž Isola Rossa na severu. Nejen sufringu a kitesurfingu je zaslíbená pláž Putzu Idu. Na své si tu přijde každý, kdo dává před lenošením přednost spíše sportovním aktivitám. Zhluboka se nadechněte, váš únik do království slunce a větru může začít.

Zájezdy na Sardinii

Země v plném květu na Madeiře

Tradiční rozkvetlé domky na Madeiře

Tradiční rozkvetlé domky na Madeiře Shutterstock

Končí vaše smělé pěstitelské pokusy obvykle rozpačitým krčením ramen? Zaleťte si pro inspiraci na Madeiru – ostrov, kde vám díky úrodné vulkanické půdě s největší pravděpodobností rozkvetou i zasazené hrábě. Překrásný ostrov, omývaný vlnami Atlantiku, celoročně zdobí tisíce pestrobarevných květů. Subtropický ráj je nádherný v každém ročním období a nekonečnou fantazii matky přírody tu budete moci obdivovat na horských svazích, omamně vonících loukách i originálně navržených botanických zahradách. Tajuplnou atmosféru jako vystřiženou z pohádkových příběhů zažijete během procházky horským sedlem Paso Poiso, které je součástí chráněné přírodní rezervace Ribeiro Frío. Zdejší vavřínové lesy vám navodí příjemně snovou náladu.

Zájezdy na Madeiru

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín