Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zabavte se s rodinou v Dubaji: Představujeme nejlepší aquaparky

Zábava pro celou rodinu

Zábava pro celou rodinu Shutterstock

Dubaj je domovem celé řady atrakcí, ale jsou to městské aquaparky, které vytvářejí skutečný rozruch. Navštivte jeden z těchto úžasných vodních parků se svou rodinou. Vodní zázrak ve Wild Wadi, skluzavky ve vodním parku Legoland či nepřetržité dobrodružství v Aquaventure a mnoho dalšího.

Legendární atrakce v Aquaventure

Výhled na největší aquapark v Dubaji

Výhled na největší aquapark v Dubaji Shutterstock

Největší aquapark v Dubaji nabízí ty nejvíce adrenalinové vodní atrakce světa, které se staly legendárními. Pokud tedy chcete zažít vzrušení, tento park v rozlehlém resortu Atlantis The Palm byste rozhodně neměli vynechat. Zažít tu můžete například kolmý sjezd ze skluzavky Leap of Faith. Ta vás dovede až do průhledného tunelu a kolem vás budou proplouvat žraloci a rejnoci. Nebo můžete vyzkoušet atrakci Poseidonova pomsta, ve které v průhledném uzavřeném tunelu padáte volným pádem k zemi.

Vyberte si zájezd do Dubaje

Zábavu si tu užijí i menší děti, pro ně je tu vodní hřiště plné dětských tunelů, skluzavek i prolézaček a nechybí tu ani soukromé pláže. Park je vytvořený v mayském stylu a skládá ze dvou hlavních věží - Poseidon a Neptun, které spojuje obrovská řeka přepravující návštěvníky mezi skluzavkami.

Interaktivní zábava v Legolandu

Aquapark potěší všechny milovníky lega

Aquapark potěší všechny milovníky lega Shutterstock

Tento aquapark nesmí minout milovníci lega, jak velcí tak malí. Ve vodním parku Legoland, který najdete v komplexu Dubai Parks and Resorts, si děti užijí nejen legraci ve vodě, ale také si procvičí svoje kreativní schopnosti. Aquapark kromě vodních atrakcí nabízí i spoustu interaktivních zážitků. Zabaví se tu jak starší děti do 12 let, tak i menší batolata, které potěší například atrakce Duplo Splash Safari.

Pro starší a odvážnější je tu několik velkých tobogánů a skluzavek, kde mohou děti jezdit ve skupinách nebo mezi sebou závodit. Svoji vynalézavost si prověří při hře Build-A-Boat, ve které si mohou navrhnout loďku podlé své fantazie a rovnou s ní vyrazit na plavbu. Další lákadlo je atrakce Build-A-Raft-River, kde zase můžete vzít raft, upravit si ho měkkými kostkami Lega a klidně s ním plout po řece.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Adrenalin ve Wild Wadi

Dlouhé tobogány ve Wild Wadi

Dlouhé tobogány ve Wild Wadi Shutterstock

Za návštěvu rozhodně také stojí aquapark, který místní i turisty v Dubaji baví už od roku 1999. Nebojte se ale, že by vodní atrakce byly zastaralé, Wild Wadi skluzavky a tobogány neustálé zlepšuje a obnovuje. Najdete ho v blízkosti hotelu Burj Al Arab a radovánky si tu užijete i při surfování na umělých vlnách nebo při sjíždění divoké řeky. Odpočinout si můžete u bazénu Breaker’s Bay, který je největší na Blízkém Východě.

Dotkněte se nebe! Nové atrakce v Dubaji vás vynesou za hranice všedních zážitků

Čtěte také:

Dotkněte se nebe! Nové atrakce v Dubaji vás vynesou za hranice všedních zážitků

Adrenalinový nadšenci určitě nesmí vynechat slavnou skluzavku Jumeirah Sceirah, která je dlouhá 120 metrů a při skluzu dosáhnete rychlosti až 80 km/h. Další skvělý zážitek zažijete na atrakci Tantrum Alley, která kombinuje strmou skluzavku s dvojicí tornád. Na raftu na ní můžete sjíždět až ve čtyřech lidech. Pro dětské návštěvníky pak aquapark nabízí fontánky, klouzačky a vodní děla, vše uzpůsobené pro malé děti, nevšední zážitek jim nabídne například mírná řeka Juha’s Journey.

Nekončící zábava ve Splash Pad

Ve Splach Pad se zabaví všechny malé děti

Ve Splach Pad se zabaví všechny malé děti Shutterstock

Splach Pad je takové vodní hřiště ve čtvrti Dubai Marina. Děti od jednoho do dvanácti let tu zažijí kupu legrace, například na překážkové dráze plovoucí na vodě, na lezeckých stěnách nebo trampolínách. Nechybí samozřejmě fontány, skluzavky a sklápěcí kbelíky s vodou. To vše je pod dohledem vyškolených plavčíků. Zakončit den můžete na promenádě, která vede kolem komplexu. Je plná restaurací a obchůdků, dokonce tu najdete i kino.

Dubajská nej: Největší taneční fontána na světě září na Palm Jumeirah

Čtěte také:

Dubajská nej: Největší taneční fontána na světě září na Palm Jumeirah

Surfování v Aquaparku Laguna

Výhled na aquapark Laguna

Výhled na aquapark Laguna Shutterstock

Tato „nejúžasnější plážová destinace v Dubaji“, jak někdy přezdívají aquaparku Laguna na pláži La Mer, láká návštěvníky na obrovský toboganový komplex s atrakcemi pro všechny věkové kategorie. Těšit se můžete na raftování na Líné řece nebo surfování na umělých vlnách na simulátoru WaveOz 180 FlowRider. Ten je jedním z pouhých tří na celém světě. Dalším lákadlem aquaparku, které uspokojí všechny, kteří prahnou po adrenalinu, je prudká skluzavka Free Fall. Pro klidnější povahy je tu k dispozici obrovský bazén s výhledem na Arabský záliv.

Zaleťte si do Dubaje

Dobrodružství v AquaFun

AquaFun je plný dobrodružství

AquaFun je plný dobrodružství Shutterstock

Se svými 2700 metry čtverečnímu a 74 hrami je AquaFun největším nafukovacím aquaparkem v regionu. Najdete tu nejdelší tobogány na světě nebo překážkové dráhy, to vše přímo na moři. Prolézat různé překážky nebo skákat do vody tu můžete donekonečna, jelikož aquapark nabízí velké množství opičích drah nebo ramp. Aquapark najdete u slavné pláže Jumeirah Beach Residences. Zajímavostí je, že z ptačího pohledu tvoří plovoucí atrakce nápis Dubai.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín