Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaleťte si pro léto na Zanzibar

Věčné léto na Zanzibaru

Věčné léto na Zanzibaru Shutterstock

Tropické podnebí, modré nebe, jež se pere o pozornost s pozoruhodně tyrkysovými vodami Indického oceánu, jemný bílý písek a příroda, jejíž krásu jen stěží dostanete z hlavy. Je-li vaším oblíbeným ročním obdobím léto, pak vás na Zanzibaru čeká opravdový ráj. Stačí jen zvolit to správné letovisko.

Pohádková Nungwi

Nungwi, Zanzibar

Nungwi, Zanzibar Shutterstock

Třetí největší vesnice je situována na stejnojmenném poloostrově, ležícím jen hodinu a půl jízdy od hlavního města Zanzibar city. Učaruje vám příjemným spojením tradičního způsobu života i nevtíravého luxusu. Toho se vám dostane měrou vrchovatou v některém ze zdejších hotelových resortů, které byly postaveny tak, aby co možná nejméně narušovaly ráz zdejší krajiny. Z pohodlí hotelového bazénu se tu budete moci kochat půvabem vzrostlých palem i bujnou ostrovní květenou. Jedno z nejoblíbenějších letovisek se pyšní dlouhou písčitou pláží s pozvolným vstupem do sluncem vyhřátých vln Indického oceánu, množstvím vodních sportů i živější atmosférou. Okouzlující západy slunce si tu můžete užít v některém z plážových barů. Ten nejlepší suvenýr a zaručeně čerstvé ovoce nakoupíte na vyhlášených trzích. Příjemným zpestřením pobytu může být návštěva nedalekého akvária Mnarani, kde jsou k vidění úctyhodné exempláře ohrožených karet pravých a karet obrovských. Krmení těchto krásných zvířat bude bezpochyby patřit ke zlatým hřebům vaší dovolené.

Dovolená na Zanzibaru

Poklidné Mangapwani

Mangapwani, Zanzibar

Mangapwani, Zanzibar Shutterstock

Oáza klidu na severozápadním pobřeží uvede vaše tělo i mysl do relaxačního módu díky příjemné písčité pláži s několika jeskyněmi, jež jsou smutnou připomínkou obchodu s otroky. Pozvolný vstup do klidných vod Indického oceánu, sněhově bílý jemný písek, stín vzrostlých palem i dokonalý servis hotelových resortů, jsou ideální kulisou pro pohodovou rodinou dovolenou.

Zanzibar místo školní lavice: Vydejte se s dětmi na objevitelskou dovolenou

Čtěte také:

Zanzibar místo školní lavice: Vydejte se s dětmi na objevitelskou dovolenou

Luxusní Kendwa

Kendwa, Zanzibar

Kendwa, Zanzibar Shutterstock

Ať už si pod pojmem luxus představujete precizní hotelový servis, prvotřídní kuchyni, temnou noční oblohu plnou hvězd, možnost zaplavat si mezi hejny pestrobarevných rybek nebo rajskou pláž, lemovanou palmami, letovisko Kendwa vás zaručeně nezklame. Příjemným bonusem severního pobřeží je také fakt, že vás tu během pobytu nepřekvapí silné odlivy a vy si tak užijete vodní radovánky během celého dne.

Zájezdy na Zanzibar

Romantické Pingwe

Pingwe, Zanzibar

Pingwe, Zanzibar Shutterstock

Romantické spojení s přírodou vás čeká během pobytu na poloostrově Michamwi, ležícím na východním pobřeží. Bujná tropická vegetace, malebné laguny i široká písčitá pláž, klikatící se v délce několika kilometrů. Můžete se oddávat příjemnému nic nedělání nebo se vydat na průzkum ostrova. K nejoblíbenějším výletům patří populární Spice tour. Kde jinde, než na ostrově koření je ideální čas na vyjížďku do zahrad vonících vanilkou, hřebíčkem, muškátovým oříškem i štiplavým pepřem. Milovníky historie potěší procházka uličkami města Stone Town (UNESCO), kde jsou k vidění památky s prvky arabské, africké i evropské architektury. Podobně pestrá je i místní kuchyně. Nechte se svést pikantní vůní a usedněte ke stolkům některé z tradičních restaurací. Vaše chuťové buňky zaplesají nad chobotnicemi s exotickou vůní kokosu, hovězím kari nebo grilovanými banány.

Pikantní i sladký Zanzibar: Objevte skutečné bohatství ostrova koření

Čtěte také:

Pikantní i sladký Zanzibar: Objevte skutečné bohatství ostrova koření

Malebná Kiwengwa

Kiwengwa, Zanzibar

Kiwengwa, Zanzibar Shutterstock

Oblíbené letovisko na severovýchodním pobřeží Zanzibaru se během několika let proměnilo z ospalé rybářské vesničky na vyhledávaný cíl turistů, prahnoucích po zábavě i dokonalých plážích. Množství obchodů, barů a restaurací, středisek vodních sportů i hřišť sem láká aktivní páry i rodiny s malými dětmi. Právě nejmenší návštěvníci si tu užijí dny plné her na pečlivě udržované bělostné pláži, lemované palmami, zajišťujícími příjemný stín. S příchodem večera nastává čas pro zábavu. Noc plnou hudby tance si vychutnáte v některém z mnoha místních barů. Divokou krásou vás okouzlí nedaleká rezervace Kiwengwa-Pongwe. Původní lesy, bohaté na exotickou květenu i rozličné druhy živočichů, včetně vzácné opice guerézy červené, doplňuje okouzlující komplex hlubokých jeskyní, které jsou domovem početných netopýřích kolonií. Právě tady, v lesním tichu, si naplno uvědomíte, jak nástup turismu pozvolna mění tvář ostrova.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín