Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Země na jihu pro požitkáře: Bádensko-Württembersko

Bodamské jezero

Bodamské jezero

Projít se pohořím Schwarzwald a poznat Bodamské jezero, odpočinout si v Baden-Badenu a v Heidelbergu si vychutnat kulturu: pro cestu do Bádenska-Württemberska hovoří hned několik důvodů. Země s největším počtem gastronomických hvězdiček – a nejdelším slunečním svitem. Na jihu!

Kulinářské zážitky na sto způsobů

Ono to přece není úplně jedno, kde se člověk dobře nají. Vlahý letní večer na zámku, na terase nad vinohrady, s výhledem, který vám opět otevře oči a ukáže, jak je život vlastně krásný.

Vinařská oblast Baden

Vinařská oblast Baden

Nádherných koutů je v Bádensku-Württembersku mnoho: ať už na pahorcích pohoří Kaiserstuhl ochutnáte sklenku vína odrůdy Grauburgunder, ve venkovském hostinci u Bodamského jezera objednáte čerstvě uloveného síha severního marénu anebo zavítáte do labužnické restaurace v údolích Schwarzwaldu. Na celém jihozápadě Německa představují gastronomie a regionální zvláštnosti, příroda a kulturní krajina lákavou kombinaci.

Vinobraní ve Stuttgartu

Vinobraní ve Stuttgartu

Ráj aktivní dovolené

Nejlepší dovolená je ta, která osloví všechny smysly. Projděte se po květinovém ostrově Mainau a nechte si vůní květů polechtat svůj čich.

Zámek Mainau

Zámek Mainau

Projeďte se na kole po břehu Bodamského jezera a vychutnejte si pohled na vodní hladinu i nedaleké švýcarské hory. Vyšlápněte si na túru po pohoří Schwarzwald a zaposlouchejte se do ptačího zpěvu. Prozkoumejte jeskyně pohoří Schwäbische Alb a nechte na sebe působit zdejší vlhkostí nasáklý vzduch.

Hochschwartwald

Hochschwartwald

Městečko Baden-Baden milovali již staří Římané

Tělu i duši pohyb v přírodě na čerstvém vzduchu prospěje, stejně tak jako dobré jídlo, motocykl či masáž. Vypnout, relaxovat a pocítit léčivou sílu přírody můžete v lázeňských střediscích, termálních lázních a wellness hotelech. S dlouhou tradicí: již Staří Římané milovali horké prameny v Baden-Badenu. Později je následovali známí umělci. Tuto zemi ovlivnila celá řada básníků a filosofů od Friedricha Schillera po Hermanna Hesseho. Kdo se dnes vydá po jejich stopách, najde velkoměsta s moderní architekturou stejně tak jako hrázděné domy v útulných vesničkách.

Baden-Baden

Baden-Baden

Made in Baden-Württemberg

Hrady, zámky a zahrady vyprávějí o minulých časech, podobně jako rozličná muzea, mimo jiné automobilek Daimler a Porsche ve Stuttgartu.

Muzeum Porsche

Muzeum Porsche

Bádensko-Württembersko je kolébkou automobilu. A domovem celé řady dalších zvláštností, které se dnes těší světoznámému věhlasu. Například hodiny s kukačkou. Pánské obleky značky Boss. Schwarzwaldská šunka. Ta se prodává v oblasti mezi Heidelbergem a Bodamským jezerem, Karlsruhe a Ulmem, kde jsou jí zasvěcena i muzea – a kde si ji vychutnáte i přímo na talíři. Vítejte na jihu!

Heidelberg

Heidelberg

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Hrad Hohenzollern

Hrad Hohenzollern

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín