Dovolená Egypt - zájezdy a průvodce

Nádherné azurové moře, starobylé památky, all inclusive služby, tím vším je proslulý Egypt na severu Afriky. Egypt má přístup ke Středozemnímu i Rudému moři. Turisté míří hlavně k teplejšímu a na podmořský život bohatšímu Rudému moři.

Egypt je pohostinná arabská země, která může nabídnout zajímavé poznávací zájezdy k tisíciletým památkám jako jsou světoznámé pyramidy, údolí Nilu, Luxor stejně jako lenošivou dovolenou u moře s all inclusive komfortem

Nejlepší lokality v Egyptě

v Egyptě - nejlépe hodnocené hotely

Jaká zajímavá místa můžete objevit

Čím zaujme Egypt...

Egypt je skvělým místem pro pohodovou dovolenou. Milovníci relaxace a koupání si užijí teplé vody Rudého moře, kam míří většina turistů. Moře je plné rybiček a korálů a láká k potápění nebo šnorchlování. Z hotelů převládají hlavně velké komplexy s all inclusive službami. Dovolenou je možné si ozvláštnit i výletem mezi světoznámé památky starověku, jako jsou například pyramidy v Gíze, sfinga, hrobky faraonů v Luxoru a Udolí králů.

Poslední recenze k hotelům

Inha Huohas Listopad 2020

Datum pobytu: 7.11. - 21.11.2020

Hodnocení 5,0/5
Bylo to moc krasne
Celkové hodnocení

Bylo to moc krasne

Ubytování 5,0/5

Strava 5,0/5

Okolí 5,0/5

Cena 5,0/5

Ubytování
Vyborne

Strava
Vynikajici

Služby hotelu
Dobry

Pláž
Plaz nadherny

web:is-usefull-rewiew (1) (0)

Anonym Březen 2020

Datum pobytu: 6.3. - 13.3.2020

Hodnocení 5,0/5
velmi dobrá poloha a my jsme si užili náš pobyt tolik, velmi přátelský a ochotný personál.
Celkové hodnocení

velmi dobrá poloha a my jsme si užili náš pobyt tolik, velmi přátelský a ochotný personál.

Ubytování 5,0/5

Strava 5,0/5

Okolí 5,0/5

Cena 5,0/5

web:is-usefull-rewiew (0) (0)

Anonym Listopad 2020

Datum pobytu: 21.11. - 28.11.2020

Hodnocení 4,6/5
V době covidové výborná dovolená. Hotel maximálně dbá na bezpečnost hostů. Všude dezinfekce, doporučující cedulky, rozestupy, vše nastaveno tak, jak má být. Hosté nemusí nosit povinně roušky v hotelech, personál ano a je striktně v tomto komplexu dodržováno. Je na každém, jak k ochraně zdraví přistupuje a zda chce nebo nechce nosit roušky ve vnitřních prostorách. Já osobně roušky nosím několik měsíců...
Celkové hodnocení

V době covidové výborná dovolená. Hotel maximálně dbá na bezpečnost hostů. Všude dezinfekce, doporučující cedulky, rozestupy, vše nastaveno tak, jak má být. Hosté nemusí nosit povinně roušky v hotelech, personál ano a je striktně v tomto komplexu dodržováno. Je na každém, jak k ochraně zdraví přistupuje a zda chce nebo nechce nosit roušky ve vnitřních prostorách. Já osobně roušky nosím několik měsíců v zaměstnání povinně a nijak mne to ani na dovolené neomezilo. Hotel doporučuji i v této době. Hostů bylo tak akorát, aby dovolená nepůsobila depresivně. Všechny služby byly neomezené, přizpůsobené současným pravidlům tzn. ala carte restaurace, venkovní sauna, venkovní vířivky, sportovní aktivity, dětský klub, večerní vystoupení, stolování, lehátka atd. Mají to výborně organizované a nějaká omezení ani nevnímáte. Plážové toalety uklízí každou hodinu, to jsem ještě nikde neviděla. Vše v hotelu voní čistotou.

Ubytování 4,8/5

Strava 5,0/5

Okolí 4,5/5

Cena 4,0/5

Ubytování
Standardní pokoj deluxe s výhledem na moře a golfový areál ve vysokém patře měl krásný výhled. Nic nadstandardního nikdy neobjednáváme a vždy dostaneme takový pokoj. Máme na to štěstí. Neskutečně pohodlná postel, takovou jsme nikde neměli. Vyspali by se na ní 4 dospělé osoby. Pokoj měl 55 m2, v koupelně vana i sprcha, trezor zdarma, minibar zdarma. Starší nábytek, vše vonělo čistotou.

Strava
Museli jsme si zvyknout na jejich ostrá a kořeněná jídla, ale byla výborná. Velký výběr na snídaně, obědy i večeře. Všechny restarurace i bary fungují bez omezení. Velký výběr ovoce, dokonce i granátové jablko ke snídani. Nejsou označeny alergeny. Jím bezlepkově, ale nebyl probém si vybrat. Hůře hodnotím, že nebyl koutek s dětskými jídly jako je zvykem v Turecku.Viděla jsem, že mají dětské menu na objednání v restauracích mimo hlavní restauraci.Nápoje na pláži podávají ve velkých plastových sklenicích, kafe v klasických šálcích. Nápoje na plážích i u bazénů roznáší obsluha, nikam nemusíte chodit, neustále obchází hosty a nabízí. Co mne překvapilo, tak to byly vynikající zákusky.

Služby hotelu
Personál výborně ovládá 5 cizích jazyků, Pěkné fitnesscentrum, několik barů, 4 nebo 5 ala carte s jednou návštěvou každé za pobyt zdarma, malý vnitřní vyhřívaný bazén - mimo provoz, venkovní bazén vyhřívaný pouze jeden menší. Velká soustava propojených venkovních bazénů nevyhřívaných a v tomto období studených. 3 vyhřívané venkovní vířivky. Krásná líná řeka, na které se jezdí na nafukovacích kruzích. Pečlivě udržovaná zahrada s navazujícím golfovým areálem. V areálu je i trasa na běhání. Celý areál je přizpůsoben i pro vozíčkáře. V sousedním hotelu Aqua Magic máte vstup zdarma do areálu aquaparku s tobogány a moc hezkými bazény s atrakcemi pro nejmenší děti - obojí vyhřívané. Hřiště na fotbal, volejbal, kulečník. Tenisové kurty nejsou.

Pláž
Dlouhá asi 600 m na obou stranách oplocená. Čistá, s pozvolným vstupem pro malé děti a u dalšího hotelu z tohoto komplexu i s prudším vstupem pro plavce. Moře čisté bez života. Za šnorchlováním vozí klienty jinam. Součástí je i potápěčské centrum a vodní sporty. Zdarma nemotorizované, ostatní za příplatek. Nám se líbí jiné moře, ale to jsme věděli a v tomto období bylo stejně chladné asi 22 stupňů. Při plné obsazenosti hotelů bych si připadala na pláži stísněně. Nemáme rádi resortové dovolené a tento hotel neměl tolik pokojů jako ostatní nabízené velké hotely. Z popisu hotelu nevyplývá, že se jedná o společný areál pro 2 hotely a pláž pro 3 hotely stejného vlastníka, byť má každý hotel svůj úsek pláže s lehátky i restaurací. V tuto dobu to bylo bezchybné.

web:is-usefull-rewiew (1) (0)

Inha Huohas Listopad 2020

Datum pobytu: 7.11. - 21.11.2020

Hodnocení 5,0/5
Bylo to moc krasne
Celkové hodnocení

Bylo to moc krasne

Ubytování 5,0/5

Strava 5,0/5

Okolí 5,0/5

Cena 5,0/5

Ubytování
Vyborne

Strava
Vynikajici

Služby hotelu
Dobry

Pláž
Plaz nadherny

web:is-usefull-rewiew (1) (0)

Anonym Březen 2020

Datum pobytu: 6.3. - 13.3.2020

Hodnocení 5,0/5
velmi dobrá poloha a my jsme si užili náš pobyt tolik, velmi přátelský a ochotný personál.
Celkové hodnocení

velmi dobrá poloha a my jsme si užili náš pobyt tolik, velmi přátelský a ochotný personál.

Ubytování 5,0/5

Strava 5,0/5

Okolí 5,0/5

Cena 5,0/5

web:is-usefull-rewiew (0) (0)

Anonym Březen 2020

Datum pobytu: 3.3. - 15.3.2020

Hodnocení 5,0/5
Coraya beach je pro nás nejlepším hotelem v Egyptě. Velmi útulný a absolutně čistý. Personál je velmi přátelský. Z zálivu je sen, z letiště se do hotelu dostanete za 7 minut. Personál čte všechna přání na očích a snaží se ji splnit. Velmi pěkná jídelna
Celkové hodnocení

Coraya beach je pro nás nejlepším hotelem v Egyptě. Velmi útulný a absolutně čistý. Personál je velmi přátelský. Z zálivu je sen, z letiště se do hotelu dostanete za 7 minut. Personál čte všechna přání na očích a snaží se ji splnit. Velmi pěkná jídelna

Ubytování 5,0/5

Strava 5,0/5

Okolí 5,0/5

Cena 5,0/5

web:is-usefull-rewiew (0) (0)

Anonym Březen 2020

Datum pobytu: 4.3. - 12.3.2020

Hodnocení 5,0/5
úžasné místo, kde si můžete užívat přírody a egyptského kouzla.
Celkové hodnocení

úžasné místo, kde si můžete užívat přírody a egyptského kouzla.

Ubytování 5,0/5

Strava 5,0/5

Okolí 5,0/5

Cena 5,0/5

web:is-usefull-rewiew (1) (0)

Anonym Březen 2020

Datum pobytu: 10.3. - 17.3.2020

Hodnocení 5,0/5
Úžasný hotel s vynikajícími službami od všech zaměstnanců, zvláštní poděkování vedení za jejich velké úsilí.
Celkové hodnocení

Úžasný hotel s vynikajícími službami od všech zaměstnanců, zvláštní poděkování vedení za jejich velké úsilí.

Ubytování 5,0/5

Strava 5,0/5

Okolí 5,0/5

Cena 5,0/5

web:is-usefull-rewiew (0) (1)

Počasí v Egyptě

Egypt leží v subtropickém pásmu severní Afriky, kde vládne velmi suché počasí s mírnou zimou a velmi teplým létem. Na mnoha místech prakticky vůbec neprší. Většina obyvatel žije u Středomořského pobřeží a v oblasti delty Nilu, kde panuje mírnější podnebí. Naopak hlavní proud turistů míří k Rudému moři, které nabízí vodní radovánky.

V Horním Egyptě se v červenci až říjnu denní teploty šplhají ke 40 °C, v noci bývá okolo příjemných 22 °C. Vane tu suchý pouštní vítr, na pobřeží vás osvěží příjemný svěží mořský vzduch.

Nejlepší doba pro dovolenou

  • Nejlepší
  • Dobrá
  • Nízká sezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Sharm El Sheikh

  • Nejlepší
  • Dobrá
  • Nízká sezóna
  • Leden Led 21 °C voda 23 °C

  • Únor Úno 23 °C voda 22 °C

  • Březen Bře 26 °C voda 22 °C

  • Duben Dub 30 °C voda 23 °C

  • Květen Kvě 34 °C voda 25 °C

  • Červen Čer 37 °C voda 26 °C

  • Červenec Čer 38 °C voda 28 °C

  • Srpen Srp 38 °C voda 29 °C

  • Září Zář 35 °C voda 28 °C

  • Říjen Říj 31 °C voda 27 °C

  • Listopad Lis 27 °C voda 26 °C

  • Prosinec Pro 23 °C voda 24 °C

Marsa Alam

  • Nejlepší
  • Dobrá
  • Nízká sezóna
  • Leden Led 22 °C voda 23 °C

  • Únor Úno 22 °C voda 23 °C

  • Březen Bře 24 °C voda 23 °C

  • Duben Dub 27 °C voda 24 °C

  • Květen Kvě 30 °C voda 26 °C

  • Červen Čer 32 °C voda 27 °C

  • Červenec Čer 33 °C voda 29 °C

  • Srpen Srp 33 °C voda 30 °C

  • Září Zář 32 °C voda 29 °C

  • Říjen Říj 30 °C voda 28 °C

  • Listopad Lis 27 °C voda 27 °C

  • Prosinec Pro 23 °C voda 25 °C

Hurghada

  • Nejlepší
  • Dobrá
  • Nízká sezóna
  • Leden Led 22 °C voda 23 °C

  • Únor Úno 23 °C voda 23 °C

  • Březen Bře 25 °C voda 23 °C

  • Duben Dub 29 °C voda 24 °C

  • Květen Kvě 33 °C voda 25 °C

  • Červen Čer 35 °C voda 27 °C

  • Červenec Čer 37 °C voda 29 °C

  • Srpen Srp 37 °C voda 29 °C

  • Září Zář 35 °C voda 29 °C

  • Říjen Říj 32 °C voda 28 °C

  • Listopad Lis 27 °C voda 26 °C

  • Prosinec Pro 23 °C voda 25 °C

Užitečné informace