Edelweiss (Forni di Sopra) Hodnocení: 3/5
HOTEL EDELWEISS
Obecné informace
Příjemný rodinný hotel s 64 ti letou tradicí, v krásném horském městečku Forni di Sopra. Celková kapacita hotelu je 27 pokojů pro max. 83 osob. Hotel se skládá z hlavní budovy, kde je k dispozici 23 pokojů a z vedlejší přízemní depandance se samostatným venkovním vstupem (asi 20 m od hlavní budovy) se 4 zrekonstruovanými pokoji. Pokoje jsou prodávány bez rozlišení. Hotel neakceptuje malá domácí zvířátka. V pěším dosahu hotelu se nachází hlavní skiareál a také výborný běžkařský okruh (poplatek za vstup cca 7€/os.). Skibusem či autem za 5 minut se pak dostanete k městskému bazénu, krytému bruslařskému areálu či mírnějším svahům pro děti či začátečníky na straně Davost. Ve městečku jsou k dispozici obchod, kavárny, restuarace a místní pivovar. Vzdálenost od Ravascletta/Zoncolanu cca 1h jízdy autem. Nenašli jste už volnou kapacitu nebo preferujete stravování s polopenzí v základní ceně? Nevadí, mrkněte na naši loňskou novinku přímo v centru Forni di Sopra a s wellnessem HOTEL POSTA *** !
Poloha
Forni di Sopra, skiareál Varmost – 120 m, skiareál Davost – 1,5 km, centrum – 200 m
Vybavenost kapacity
Recepce, restaurace, bar, veranda s internet pointem, internet WI-FI, TV místnost s projektorem a disco aparaturou, výtah, hotelový trezor, sluneční terasa, zahrada, vyhřívaná lyžárna, vyhrazené prostorné venkovní parkoviště
Stravování
Snídaně – kontinentální bufet včetně nápojů (sladké i slané pokrmy)
Večeře – není v ceně pobytu! Večeře můžete dokoupit na místě přímo v hotelu v nově zrekonstruované restauraci dle vlastního výběru s výběrem z jídelního lístku. Pro ubytované hosty sleva -20% z celého účtu. Ve Forni di Sopra se nachází více restaurací a pizzerie, výhodou tak může být, že ochutnáte i jinou kuchyni než jen hotelovou, která ovšem patří k vyhlášeným.
Popis ubytování
Pokoje pro 1 až 5 os. - 3. lůžko zpravidla formou přistýlky nebo gauče, 4. a 5. lůžko zpravidla formou palandy (kromě 2 pokojů), terasa či balkon. Pokoj až pro 5 osob je na vyžádání.
Vybavenost pokojů:
TV sat, telefon, fén, internet WI-FI
Cena zahrnuje
na osobu:
» Ubytování v pokoji na 3, 4, 5, 6 nebo 7 nocí dle ceníku
» Skipas Friuli Skiregion na 3, 4 nebo 6 dní (v ceně pouze za předpokladu zadání data narození a délky skipasu v online objednávce)
» Snídaně (stejný počet jako nocí)
» Ložní a koupelnové prádlo
Příplatky
» Pobytová taxa /povinná úhrada na místě: 1,5 €/noc/osoba od 10 let
» Pojištění/doporučené: v ceně zájezdu není zahrnuto žádné
cestovní pojištění. Pro Váš klid a pohodlí doporučujeme využít naším
prostřednictvím nabídky pojišťovny Uniqa. Dovolujeme si také upozornit
na povinnost sjednání Pojištění odpovědnosti k ostatním lidem ke skipasu v Itálii platné od 1.1. 2022. Všechny námi nabízené varianty pojištění tuto odpovědnost obsahují.
Nabízíme tyto 3 druhy pojištění:
1. K5+
bez storna za 49 Kč/os./den
2. K5S+ se stornem za 52
Kč/os./den
3. K10S+ se stornem s limitem poj. krytí až 10 mil za
68 Kč/os./den
Vyberte si termín
Mapa a lokalita
Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit
Popis
Italský region Furlánsko leží v severním cípu země hned za hranicemi s Rakouskem. Jeho jižní okraj lemuje pobřeží Jaderského moře, zatímco v příhraničních oblastech se zdvihají alpské vrcholky s vyhlášenými lyžařskými středisky. Furlánsko si zamilují příznivci aktivní dovolené. Vysokohorská příroda v létě odhaluje své poklady v podobě smaragdově modrých jezer, rozvoněných luk a vyzývavých strmých stěn. U Jadranu zase voní fíkovníky, podávají se mořské speciality a na plážích se relaxuje za svitu ostrých slunečních paprsků. Ve Furlánsku se prolínají italské, rétorománské, rakouské a slovanské vlivy, což poznáte hlavně u jídelního stolu, ale i v mentalitě obyvatel a v kulturních zvycích.
Zajímavá místa
V hlavním městě Udine uvidíte stopy staré románské civilizace. Historickému centru vévodí náměstí Piazza della Libertà s gotickou radnicí a orlojem, na němž odbíjejí hodiny Mauři. Na město shlíží hrad, odkud se otevírá krásný pohled na široké okolí.
Daleko známější přístav Terst patří k ekonomickým tepnám Jadranu. Kosmopolitní město nespí ani ve dne, ani v noci. Na útesu nad mořem stojí zámek Miramare z 19. století a dokresluje siluetu čtvrtmilionové metropole. Toulky podél pobřeží vás zavedou do starého přístavu a k vodní ulici Canal Grande. Na náměstí Piazza della Borsa obdivujte klasicistní stavbu bývalé burzy a na náměstí Piazza dell’Unità d’Italia zase barokní kašnu. Na městem se tyčí Kapitolský vrch s kostelem z 11. století, hradem, parkem a majestátní bazilikou. V krasové krajině okolo Terstu se nachází krápníková jeskyně Grotta Gigante.
Zimní návštěvníci směřují do alpských oblastí a jednoho z 5 kvalitních středisek (Forni di Sopra, Piancavallo, Ravascletto, Sella Nevea / Kanin, Tarvisio) s celkovým počtem 134 kilometrů sjezdovek. Furlánské areály se vyznačují domáckou rodinnou atmosférou, perfektně připravenými tratěmi, pohostinností místních obyvatel a poklidným ruchem na sjezdovkách.
Letní turistický ruch se soustřeďuje v letoviskách Grado a Lignano Sabbiadoro. Srdce Grada tvoří starobylý rybářský přístav a lázně, kam jezdili odpočívat bohatí patriarchové. Dovolenou si zpestřete výletem na lodi do laguny o rozloze 90 km2. Na 30 ostrovech s původní bažinnou vegetací stojí tradiční slaměné domky rybářů, kteří i dnes každé ráno vyjíždějí na svých loďkách na lov. Lignano Sabbiadoro s dlouhou písečnou pláží a pozvolným vstupem do moře vyhledávají rodiny s malými dětmi. V centru městečka s malebnými uličkami a zákoutími sídlí bleší trh, obchody s italskou módou, romantické restaurace s výhledem na moře i pulsující bary.
Gastronomie
Italská kuchyně proslula doslova po celém světě. Těstoviny dnes zbožňuje každá domácnost a pizza už je považována za kosmopolitní pochoutku. Krajina Furlánska oplývá rozlehlými vinicemi a výrobou vyhlášených bílých vín. Za Rakouska-Uherska si vína z Furlánska nechávala dovážet vídeňská šlechta a dnešní návštěvníci je mohou degustovat za vlahých letních večerů ve vinných sklípcích.
Gastronomické speciality se liší podle provincie, ve které usednete k talíři. Polévka iota s hráškem, bramborami a zelím či porcina con mostarda (vepřové maso s ostrým pikantním ovocem) kontrastují s přímořskými pochoutkami seppie in umido con polenta (dušené chobotničky s přílohou z kukuřičné mouky) a baccalá (sušená ryba). Jako předkrm vyzkoušejte sušené šunky prosciutto crudo di San Daniele, di Sauris nebo di Cormons a na závěr vícechodového menu si dejte zákusek gubana (pečivo z kynutého těsta plněné ořechy, rozinkami, piniemi, mandlemi, cedrovými semínky, kandovanou citronovou a pomerančovou kůrou).
Počasí
Aktuální počasí
-
Teplota vody 15 °C
Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci
- Nejlepší
- Dobrý
- Mimosezóna
- Leden
- Únor
- Březen
- Duben
- Květen
- Červen
- Červenec
- Srpen
- Září
- Říjen
- Listopad
- Prosinec