Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

10 nejkrásnějších pláží Turecka

10 nejkrásnějších pláží Turecka

10 nejkrásnějších pláží Turecka

Věděli jste, že krásu tureckých pláží obdivovala i Kleopatra? Jedna ze zdejších nejkrásnějších pláží dokonce nese její jméno. Představujeme vám TOP 10 pláží Turecka, které rozhodně povýší vaši příští dovolenou na dokonalou...

1. Pláž Kleopatra (Alanya)

Pláž Kleopatra (Alanya)

Pláž Kleopatra (Alanya)

Krásnou písečnou pláž Kleopatra je dobré navštívit mezi dubnem a listopadem. Nachází se v blízkosti rozmanitých obchůdků, restaurací a barů. Nabízí ohromující výhledy na hrad, k němuž odsud vede lanovka, a dostatek prostoru k odpočinku. Lehátka a slunečníky jsou za poplatek.

Vyberte si zájezd do Turecka

2. Pláž Iztuzu (Dalyan)

Pláž Iztuzu (Dalyan)

Pláž Iztuzu (Dalyan)

Zlatá písečná pláž, dlouhá 4 km a obklopená borovicemi, je hnízdištěm želv. Díky postupnému vstupu do vody je vhodná pro rodiny s dětmi i plavce začátečníky. Zaručí vám nezapomenutelnou prosluněnou dovolenou. Dejte si nějakou dobrotu v místní kavárně.

3. Pláž Icmeler (Marmaris)

Pláž Icmeler (Marmaris)

Pláž Icmeler (Marmaris)

Hezká čistá pláž se spoustou kaváren a barů leží asi 8 km od města Marmaris. Je menší, vcelku poklidná a jako stvořená k příjemné romantické procházce. Restaurace mají bohatou nabídku pokrmů za příznivé ceny a také bezplatnou wi-fi, což je bonus, jejž v dnešní době jistě oceníte.

Co můžete vidět a zažít na dovolené v Side?

Čtěte také:

Co můžete vidět a zažít na dovolené v Side?

4. Modrá laguna (Oludeniz)

Modrá laguna (Oludeniz)

Modrá laguna (Oludeniz)

Modrá laguna, slavný symbol letoviska Oludeniz a vůbec celého Turecka, každoročně přitahuje na své malebné břehy davy návštěvníků. Je zde spousta možností, kde se dobře najíst i napít. Pestrá je i nabídka vodních sportů. Krásná oblast s ohromujícími sceneriemi uspokojí každého.

5. Pláž Kaputas (Kas)

Pláž Kaputas (Kas)

Pláž Kaputas (Kas)

Úchvatná písečná pláž Kaputas s tyrkysovou vodou platí pro mnohé za tu nejpěknější v regionu. Leží na cestě do centra města Kas (cca 20 minut taxíkem) a pokud na ni dorazíte během poledne, může se stát, že už bude přeplněná. Na druhou stranu je místem, které byste měli vidět.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

6. Pláž Cirali

Pláž Cirali

Pláž Cirali

Zajímavá pláž Cirali je na některých místech písečná, většinou však spíše oblázková. Díky své délce nebývá přeplněná. Stínu je zde poskrovnu, hotely ale mají vlastní lehátka a slunečníky. Křišťálově čisté azurové moře je i během září příjemně teplé, perfektní pro plavání i potápění.

7. Pláž Patara

Duny a pláž Patara

Duny a pláž Patara

Tato pláž je také národním parkem. Od 19:00 do brzkého rána proto některé oblasti nejsou přístupné veřejnosti. Hnízdí tam chráněné želvy. O letních měsících a víkendech navštěvuje okolí spousta lidí. Jindy ale nebývá pláž zvlášť přeplněná, takže si zde můžete nerušeně zaplavat nebo pozorovat ptáky.

Objevte Turecko všemi smysly

8. Pláž Lara (Antalya)

Pláž Lara (Antalya)

Pláž Lara (Antalya)

Přibližně 10 km východně od města se nalézá druhá ze dvou nejbližších a nejoblíbenějších pláží v Antalyi. Pláž Lara, oceněná modrou vlajkou, je krásná po celý rok. Láká na vodní lyžování, paragliding, jízdu na vodním skútru ad.

9. Pláž Altinkum

Pláž Altinkum

Pláž Altinkum

Hezounká čistá pláž Altinkum není příliš velká, a tak si lze snadno představit, že v hlavní sezóně bude přeplněná. Je to ovšem skvělé místo, kde si můžete zapůjčit lehátko a relaxovat. Lze odtud podnikat i výlety lodí. Zdejší obchůdky, bary, možnost masáží a samotná zátoka se zlatým pískem vám jednoznačně zlepší náladu.

10. Pláž Konyaalti (Antalya)

Pláž Konyaalti (Antalya)

Pláž Konyaalti (Antalya)

Poklidnou pláž Konyaalti někteří označují za vůbec nejkrásnější v Antalyi. Zčásti ji tvoří šedavý písek, je však převážně oblázková, a tak ne zrovna ideální pro dlouhé procházky. Moře je nicméně čisté a láká k osvěžení. Hory v pozadí a útesy po obou stranách tvoří dechberoucí scénu pro všechny nadšené plavce a milovníky opalování.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín