Zájezdy na první červencový týden opět mizí, hrozí rychlé vyprodání pobytů

Češi nejčastěji odjíždějí na letní zahraniční dovolenou v prvním červencovém týdnu, který zahrnuje dva státní svátky. Cestovní agentury v pátek agentuře Mediafax sdělily, že i letos je zájem o tento termín obrovský.

Podle cestovní agentury Invia.cz hrozí, že zájezdy budou na tuto dobu rychle vyprodány. Jen v loňském roce na tento týden prodala Invia.cz o 53 procent více zájezdů než tvoří průměrný prodej u letních termínů.

V nabídce cestovní agentury Invia.cz, největšího online prodejce zájezdů na českém trhu, je aktuálně 37 tisíc pobytů, jejichž termín letos zahrnuje státní svátky 5. a 6. července. Nejvyšší počet zájezdů je k dispozici v případě Řecka, a to 6500 pobytů. Podle cestovní agentury Invia.cz nejrychleji dojde k vyprodání cenově výhodných zájezdů do Tuniska, Turecka, Chorvatska, Bulharska a na Kanárské ostrovy.

"V letošním roce vychází červencové státní svátky na čtvrtek a pátek, proto lidé plánují tohoto volna využít k letní dovolené. Už nyní registrujeme v určitých případech výrazně omezenou nabídku zájezdů. Jedná se především o dovolenou v Tunisku, kde díky uklidnění politické situace registrujeme meziroční nárůst poptávky. Rychle se prodávají i zájezdy do Chorvatska, v němž mají turisté prověřené lokality a hotely," poznamenal Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz, která je jedničkou na českém trhu v oblasti prodeje dovolené přes internet.

...

 

Invia.cz navíc upozorňuje, že omezená nabídka zájezdů se týká především pobytů pro větší skupiny turistů a pro rodiny. Na tento druh zájezdů jsou totiž kladeny vyšší nároky, jako jsou bohaté volnočasové aktivity v místě pobytu, pozvolný přístup do moře a především dostatečné ubytovací kapacity. Cestovní agentura Invia.cz u rodinných zájezdů registruje poptávku zejména po pokojích se dvěma přistýlkami. Problematická dostupnost se dále týká například pobytů na Kanárských ostrovech či na Kypru. Do těchto destinací je totiž tradičně k dispozici nižší počet letů.

"Pokud mají lidé konkrétní požadavky na svou dovolenou a chtějí odcestovat v prvním červencovém týdnu, neměli by s nákupem dovolené otálet. Doporučujeme pobyt objednat nejpozději do konce dubna. V červnu tradičně bývají nejoblíbenější lokality a hotely už zcela vyprodané. Lidé, kteří nenakoupí včas, se budou muset přizpůsobit velice omezené nabídce. Pravděpodobně si za dovolenou i připlatí, protože levnější zájezdy mizí rychle," radí Tůma z cestovní agentury Invia.cz.

 

Celý článek: Zájezdy na první červencový týden opět mizí, hrozí rychlé vyprodání pobytů

 

volny.cz

Publikováno: 06.04.2012