Zájem o víkendy v Istanbulu klesá, obliba roste Madridu

Obliba tureckého Istanbulu jako místa pro krátkodobé poznávací dovolené rok od roku v Česku klesá a podobný propad zájmu je patrný také u dříve velmi populární italské Florencie. Počet prodaných takzvaných eurovíkendů naopak roste v případě Madridu a Milána. Dlouhodobě nejoblíbenější zůstává Paříž. Vyplývá to z prodejních statistik největší tuzemské cestovní agentury Invia.cz.

...

 

Za poklesem zájmu o pobyt v Istanbulu jsou nižší nabídka a relativně drahé letenky. Několik cestovních kanceláří, které do Istanbulu prodávaly letecké zájezdy charterovými letadly, zkrachovalo, upozornil marketingový ředitel Invia.cz Michal Tůma.

...

 

Opačný trend výrazného nárůstu zájmu Invia.cz zatím letos registruje například u Madridu a Milána, oběma městům pomáhá přímé pravidelné letecké spojení. Do severoitalského města takové loni otevřela nízkonákladová společnost Air One patřící do skupiny Alitalia a kromě ní na trase létají České aerolinie, easyJet a Wizz Air. O cestující mezi Prahou a Madridem se dělí České Aerolinie, Iberia a Wizz Air.

 

Celý článek: Zájem o víkendy v Istanbulu klesá, obliba roste Madridu

lidovky.cz

Publikováno: 21.05.2012