Dovolená se nyní kupuje jen se slevou

Skončily slevy, které cestovky nabízely zákazníkům za včasný nákup, a naplno se rozeběhly slevy na poslední chvíli. Ceny v klasickém katalogu zpravidla neplatí, jsou jen projevem nenaplněných představ o tom, za kolik by cestovka ráda svůj zájezd prodala.

...

 

Před pár týdny přišla cestovní agentura Invia.cz s novinkou, kterou si jako první mohou vyzkoušet právě někteří zákazníci zkrachovalé CK Redgreentours. Novinka se jmenuje Faktor 100 a Invia.cz ji poskytuje zdarma všem, kteří si koupí zájezd jejím prostřednictvím.

 

Pokud cestovka zkrachuje, má její pojišťovna šest měsíců na to, aby shromáždila všechny pohledávky, a teprve poté začne zákaz­­­níkům peníze vracet. Posledních několik případů ukázalo, že se tak nemusí stát v plné výši, pokud je CK nedostatečně pojištěna.

 

Faktor 100 podle marketingového ředitele Invia.cz Michala Tůmy umožňuje získat do týdne po krachu cestovky voucher na nákup dalšího zájezdu v hodnotě, kterou jste zaplatili. Zákazník nečeká šest měsíců, nestrachuje se o své peníze a může prakticky ihned na plánovanou dovolenou odjet.

 

Tuto službu – pojištěné pojištění – nabízí Invia.cz ve spolupráci s AXA Assistance. Ta není dobročinným ústavem a nevyplácela by sto procent, kdyby hrozilo, že se jí vrátí jen deset. Nepřímo tak usvědčuje pojišťovny, které po krachu cestovek tvrdí, že vyplatí jen tolik, kolik činí pojistná částka, z dezinterpretace příslušného zákona.

...

 

České cestovky by ocenily britské ministerstvo zahraničí. To sice varuje před cestami na Sinaj, ale jako nebezpečné označuje území na sever od silnice Suez–Taba, tedy daleko od letovisek jako Šarm aš-Šajch nebo Dahab i od hodně navštěvovaného kláštera sv. Kateřiny.

 

Obecně však platí, že po pádu Mubarakova režimu se bezpečnostní situace v Egyptě zhoršila, strach ztratili nejen slušní lidé, ale i ti, kteří by ho raději mít měli. Vzrostla obecná kriminalita, hlavu zvedla i militantní islamistická seskupení a jejich členové. Nic z toho rozhodně nezvyšuje pohodu a pocit bezpečí, který by člověk na dovolené očekával.

 

Celý článek: http://www.novinky.cz/ekonomika/270555-dovolena-se-nyni-kupuje-jen-se-slevou.html

novinky.cz

Publikováno: 15.06.2012