Češi si krátí letní dovolené. Obvykle jedou na týden

Týden a dost. To je letošní maximum dovolené pro většinu Čechů. Statistika internetového prodejce zájezdů Invia.cz ukázala, že Češi letos v létě trávili na dovolené nejčastěji 7 dní. Týdenní pobyty totiž v letošním roce tvořily 55 % z celkové poptávky po zájezdech.

...

Zájezdy s délkou od 7 do 9 dní představovaly u cestovní agentury Invia.cz 62 % z celkového prodeje pobytů na měsíce červen až srpen. Lidé tak pro prázdninové pobyty nejčastěji čerpali dovolenou 5 pracovních dní. Desetidenní až dvanáctidenní pobyty si turisté v letošním roce pořizovali ve 28 % případů. Naopak zájezdy kratší než jeden týden tvořily pouze 7 % z celkové poptávky.

...

„Letos v létě jsme zaregistrovali 24% meziroční nárůst zájmu o týdenní pobyty. V případě desetidenních zájezdů však došlo ke zvýšení poptávky o více než třetinu. Důvodem může být zlepšující se ekonomická situace," sdělil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz. „O kratší než týdenní dovolenou je v létě pouze minimální zájem. Krátké zájezdy jsou oblíbené zejména na jaře a na podzim, kdy lidé odjíždějí na poznávací pobyty," doplnil Tůma.

Celý článek: Češi si krátí letní dovolené. Obvykle jedou na týden

aktuálně.cz

Publikováno: 25.09.2012