Nejoblíbenější destinací Čechů pro podzimní prázdniny je Turecko

Pro letošní dovolenou v době právě probíhajících podzimních prázdnin objednávali Češi nejčastěji výlety do Turecka. Pobyty zakoupené do tohoto letoviska tvoří 19 procent z celkového prodeje zájezdů ve sledovaném termínu, informovala ve čtvrtek cestovní agentura Invia.cz.

"Lidé za dovolenou v průběhu letošních podzimních prázdnin utrácejí v průměru 7 553 korun na osobu," uvedl marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz Michal Tůma. Zároveň doplnil, že mezi další oblíbené destinace pro tento termín patří Francie, Itálie a Egypt.

Z dřívějších statistik agentury rovněž vyplynulo, že Češi kupují dovolenou nejčastěji v pondělí dopoledne kolem desáté hodiny. Tedy poté, co se o víkendu doma rozhodli, kam pojedou. Znamená to, že lidé se snění o odpočinku a nevšedních zážitcích svého volna nejraději oddávají v práci v době, kdy je před nimi ještě téměř celý pracovní týden.

"Tento trend platí již několik let. Z posledních šesti sledovaných období vedlo pondělí vždy kromě roku 2009, kdy se nejvíc dovolených prodalo ve středu," uvedl Tůma.

Společnost Invia.cz je internetová cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu.

 

volny.cz

Publikováno: 13.11.2012