Senioři tvoří stále větší část klientů cestovních kanceláří

Senioři tvoří stále víc zákazníků cestovních kanceláří. Na tuzemském cestovním ruchu se podílejí asi ze 14 procent, ještě před deseti lety to bylo o čtyři procenta méně.

Více než 70 procent českých seniorů odjíždí na zahraniční dovolenou mimo hlavní turistickou sezonu, preferují hlavně zájezdy v říjnu. Nejoblíbenější destinací je u nich Řecko. Vyplývá to ze statistik cestovní agentury Invia.cz.

...

"Ze strany seniorů registrujeme poptávku především v květnu, červnu, září a říjnu. V tomto období je totiž v zahraničních destinacích mírnější počasí bez vysokých teplot. Výhodou je navíc menší počet turistů a nižší ceny pobytů mimo sezonu," uvedl marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz Michal Tůma.

Senioři nejčastěji volí pobyty v délce sedm až deset dní. Podle statistik Invia.cz v říjnu téměř třetina turistů-seniorů vyjela na řecké ostrovy, 24 procent seniorů zvolilo Turecko a pětina dala přednost Egyptu.

...

Senioři ze západní Evropy s vyššími příjmy vyjíždějí častěji. Například český senior dosahuje v průměru jen třetinu ročního příjmu jeho německého vrstevníka, což se projevuje na jejich výdajích na cestovní ruch.

Celý článek: Senioři tvoří stále větší část klientů cestovních kanceláří

ceskenoviny.cz

Publikováno: 30.10.2012