Podle MZV je v egyptských letoviscích klid, turisté zde nyní dostanou lepší služby

V souvislosti se změnou upozornění Ministerstva zahraničních věcí ČR pro cesty do Egypta si Vás dovolujeme oslovit s krátkým vyjádřením. V případě jakýchkoliv doplňujících dotazů jsem Vám kdykoliv k dispozici.

"Ministerstvo zahraničních věcí ČR označilo situaci v egyptských letoviscích na kontinentálním pobřeží Rudého moře a na jižní Sinaji jako klidnou. Zrušilo tak své doporučení ze dne 16. srpna necestovat na území Egypta. Cestovní agentura Invia obnovila prodej zájezdů do této země již 27. srpna. Tedy poté, co své bezpečnostní doporučení zmírnilo například Německo, a zprávy delegátů informovaly, že situace v letoviscích je bezpečná.

Ihned po obnovení prodeje zájezdů do Egypta registrovala cestovní agentura Invia opětovný zájem o dovolenou v této zemi. Cena prodaných zájezdů v září 2013 představovala v průměru 34 000 Kč na jednu cestovní smlouvu. To je o 500 Kč méně než ve stejném období loňského roku. Přestože cena pobytů zůstává na podobné úrovni, cestovatelé se nyní mohou v egyptských letoviscích těšit na kvalitnější služby. Tamní hotely totiž chtějí motivovat turisty k návštěvě, proto aktuálně nabízejí ubytování v hotelu vyšší kategorie nebo stravu formou all inclusive bez navýšení cen.  

V měsíci říjnu lze opět očekávat nárůst poptávky po zájezdech do egyptských letovisek. V zimních měsících se zde totiž teplota moře pohybuje okolo příjemných 23 °C. Egypt tak představuje oblíbenou lokalitu pro strávení exotické dovolené. Důvodem jsou nízké ceny a malá vzdálenost od České republiky."

Celý článek: Podle MZV je v egyptských letoviscích klid, turisté zde nyní dostanou lepší služby

cianews.cz

Publikováno: 25.09.2013