Návod pro výběr exotické dovolené v 8 bodech

Průzračné moře, bílé pláže s palmami, míchané drinky či netradiční kuchyně. Nejen tak chutná exotická dovolená, která je mezi českými turisty stále populárnější. Odpočinek však pro každého znamená něco jiného, lidé si svou dovolenou vybírají podle různých měřítek. Někteří milují odpočinek na slunné pláži, jiní vyhledávají kulturní a sportovní vyžití. Poradíme vám, podle čeho se řídit, abyste si vybrali tu pravou exotickou dovolenou podle vašich představ.

Cestování do exotických destinací lidem nabízí jak relaxaci, tak bohaté kulturní zážitky. Není proto divu, že zájem o exotické dovolené stále roste. Zatímco před lety se za exotickou destinaci považovalo Tunisko nebo Egypt, dnes jsou tyto země běžnými turistickými cíli a do popředí se dostávají atraktivnější místa v Karibiku nebo jihovýchodní Asii. „Dřívější exotická místa se stala natolik dostupná, že je turisté přestali vnímat jako exotické destinace. Lidé začínají experimentovat a chtějí poznávat vzdálenější kouty světa,“ vysvětlil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem zájezdů na českém internetu. „Proto registrujeme až dvojnásobný nárůst zájmu o dovolenou na Srí Lance, Kubě, Mauritiu či Maledivách. Poptávka po zájezdech na Bali stoupla dokonce trojnásobně,“ doplnil Tůma.

...

Cestování do vzdálených destinací s sebou přináší i různé povinnosti. Kromě očkování nebo sjednání cestovního pojištění je také nutností vyřízení víza k pobytu. Přestože existuje několik druhů víz, turisté nejvíce využijí standardní pobytové vízum do 30 dnů. Víza si nezapomeňte vyřídit při cestách do Keni, na Kubu a Srí Lanku nebo na Bali. Do Spojených arabských emirátů jsou víza jednorázová, což znamená, že na jedno vízum nelze jet například z Dubaje do Ománu a pak se vrátit zpátky. Problém by také mohli mít turisté, kteří navštívili Izrael. Může se totiž stát, že je celníci kvůli razítku v pase do Emirátů nevpustí. „Při výběru exotické dovolené je vhodné zohlednit všechny podmínky pro vstup do země, důležitá je právě nutnost mít vízum. Zajištění víza je však většinou již v ceně dovolené. Ne všechny státy ale podléhají vízové povinnosti. Bez víza můžete cestovat například do Thajska, na exotické Bahamy, Seychely, do Brazílie nebo Mexika,“ upozornil Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která zprostředkovává exotické zájezdy a nabízí široký výběr destinací.

...

Málokdo si největší luxus spojí se zemí jako je Keňa. Opak je ale pravdou. Kdo chce okusit pohádkový luxus, tak může zavítat právě do Keni. Zde se nachází ta nejpřepychovější letoviska, mezi které patří například resort Diani Beach poskytující luxus a klid. Kromě klasického ubytování nabízí tento resort také pronájmy vlastních luxusních vil pro návštěvníky, kteří vyžadují naprosté soukromí. „V současné době je pro mnohé turisty synonymem luxusu dovolená v moderních dubajských hotelech. Například hotel Atlantis The Palm leží na největším umělém ostrově světa a má i vlastní aquapark. Nejznámější je pak pravděpodobně hotel v podobě plachetnice Burj Al Arab. Za pětidenní pobyt se snídaní v tomto hotelu zaplatí turisté od 79 390 Kč na osobu,“ uvedl Michal Tůma z cestovní agentury Invia.

Celý článek: Návod pro výběr exotické dovolené v 8 bodech

regiony24.cz

Publikováno: 29.10.2013