Zájem o exotiku letos výrazně vzrostl, Češi nejčastěji míří na Kapverdské ostrovy

Čeští turisté si v letošním roce pořídili o 66 % více zájezdů do exotických destinací, než tomu bylo ve stejném období roku 2012. Nejoblíbenější je dovolená na Kapverdských ostrovech, kterou volí 20 % turistů. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia. Češi letos investují do exotické dovolené v průměru 29 796 Kč na osobu, což je o 532 Kč méně než v loňském roce.

K nejvyhledávanějším cílům českých turistů v letošním zimním období patří Kapverdské ostrovy, Spojené arabské emiráty a Dominikánská republika. Tyto tři destinace tvoří 51 % procent prodaných exotických pobytů u cestovní agentury Invia. Největší meziroční příliv turistů je možné registrovat u Dominikánské republiky, kterou se letos rozhodlo navštívit o 92 % více lidí než loni.

„Letos poprvé se staly Kapverdy nejoblíbenější destinací pro zimní dovolenou. Sesadili tak z prvního místa Spojené arabské emiráty. Přispělo k tomu také navýšení počtu letů do této lokality. Pobyty na Kapverdských ostrovech navíc představují hned po Egyptě nejlevnější variantu pro strávení exotické dovolené. Průměrná cena zájezdu do této destinace letos činí 19 963 Kč na osobu,“konstatuje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem dovolených přes internet na tuzemském trhu. „Egypt už přestává být pro Čechy vnímán jako exotika. Lidé stále častěji vyhledávají vzdálenější země, jako například Zanzibar, Senegal či Mexiko,“ doplnil Tůma.

...

5 nejoblíbenějších exotických destinací:

Destinace

Podíl na

prodeji 2013

Podíl na

prodeji 2012

Kapverdské ostrovy

20 %

22 %

Spojené arabské emiráty

19 %

24 %

Dominikánská republika

12 %

10 %

Thajsko

10 %

12 %

Kuba

8 %

6 %

Zdroj: Statistiky Invia

Celý článek: Zájem o exotiku letos výrazně vzrostl, Češi nejčastěji míří na Kapverdské ostrovy

regionycr.cz

Publikováno: 27.11.2013