Ostravané jezdí slavit Silvestra také do zahraničí

Ostrava - Poptávka po zájezdech do zahraničí, kde by Ostravané mohli přivítat nový rok, stoupá. Kromě tradičních penzionů v Beskydech, Jeseníkách nebo Tatrách je zájem i o italské Alpy nebo třeba Paříž a Londýn.

"

Lidé chtějí trávit Nový rok v zahraničí, a třeba i u moře. Vyplynulo to z průzkumu prodejce on-line zájezdů Invia.cz letos poprvé totiž zaznamenali, že na Silvestra došlo k vyrovnání mezi poptávkami po lyžování a po exotice.

„Češi v letošním roce pomalu opouštějí hory, které v předchozích letech u silvestrovských pobytů dominovaly. Naši turisté se tak učí následovat trendy západních zemí, kde lidé na Silvestra vyhledávají bujaré oslavy ve světových metropolích nebo na plážích exotických zemí," uvedl Michal Tůma, marketingový ředitel Invia.cz, s tím, že nejvíce Čechů zamíří letos do Paříže.

„Pobyty ve francouzské metropoli tvoří 22,5 procent z celkového prodeje zájezdů na 31. prosince. Prožití vánočních svátků ve velkých městech celosvětově vyhledávají především mladí lidé mezi 25 a 35 lety," doplnil ředitel Tůma.

Celý článek: Ostravané jezdí slavit Silvestra také do zahraničí

 

denik.cz

Publikováno: 31.12.2013