Lidé už zimu vzdali. Kupují zájezdy na letní dovolenou

Praha - Už téměř polovinu své kapacity zájezdů pro letní dovolenou již prodaly některé cestovní kanceláře. Někteří zákazníci už proto budou mít problém koupit dovolenou v původně plánovaném termínu.

Rekordní poptávku po "first minute" dovolených povzbuzují obavy ze zdražení zájezdů a také špatná zimní sezona. Vyplývá to z ankety  mezi turistickými kancelářemi. 

Jediná země, která se potýká s částečně nižším zájem, je podle Šatného Egypt, který doplácí na současnou situaci v zemi.

Kromě obavy ze zdražení lidé kupují zájezdy na léto také kvůli letošní teplé zimě. "Projevuje se zde také aspekt jedné z historicky nejslabších zimních sezon, kdy u lidí vznikla odložená kupní síla," uvedl analytik cestovního ruchu Jaromír Beránek ze společnosti Mag Consulting. Teplé počasí a nedostatek sněhu na tuzemských horách, které přiměly řadu lidí k rušení lyžařských pobytů, podle něj vedou k vyššímu zájmu o letní dovolené.

CK nabízely největší slevy v předprodejích do konce února. "Zájem o first minute pobyty je každým rokem vyšší. Klienti pochopili, že čekat s nákupem letní dovolené se nemusí vyplatit. Může totiž dojít k vyprodání kapacit oblíbených hotelů či termínů nebo již nebudou k dispozici pobyty s atraktivními bonusy," dodal marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz Michal Tůma.

 

Celý článek na clankyzpravy.cz

 

Publikováno: 02.03.2014