Češi jezdí za sněhem více do ciziny. Jsou plnější zoo a akvaparky

Teplá zima krutě trestá provozovatele horských středisek, více lidí však žene do zoo či akvaparků. Češi jezdili za sněhem o třetinu více do ciziny. Hotely ve Špindlerově Mlýně zlevnily až o 65 procent. Rozhodne příští týden. Hoteliéři a lyžařská centra buď zjistí, že ze zimy už nic nebude, nebo ještě zachrání zbytky pověsti.

Úprk do Alp

Češi tuto zimu řešili útěkem. "Poptávka po zahraničních lyžařských pobytech se zvedla o více než třetinu. Nejraději odjeli Češi lyžovat do Rakouska," uvádí Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která prodává zájezdy přes internet. Například v lyžařské škole v jihotyrolském centru Seiser Alm přibylo českých klientů. "Přijíždějí rodiny, které jsou zvyklé jezdit dvakrát za sezonu na hory – jednou do Čech, podruhé do Alp. Letos zvolili dvakrát Alpy," říká tamní lyžařský učitel Ladislav Janků.

Přitom byl podle Invie zájem i o cesty za teplem. Poptávka po exotice vzrostla dokonce o 70 procent, nejvíce se létalo na Kapverdské ostrovy, do Saúdské Arábie nebo do Dominikánské republiky.

Celý článek: Češi jezdí za sněhem více do ciziny. Jsou plnější zoo a akvaparky

 

idnes.cz

Publikováno: 27.02.2014