Češi si oblíbili Řecko a Turecko

Češi jsou ve výběru letních dovolených konzervativní, ale chtějí lepší služby, shodují se cestovní kanceláře.

Nejvíce Čechů na plážích letos potkáte v Řecku a Turecku, shodují se téměř všechny největší české cestovní kanceláře. Potvrzují to i statistiky on-line cestovní agentury Invia. Pokud jde o letní dovolenou, zvyky se moc nemění. Tedy kromě jediného, a to, že Češi dnes více dávají přednost letecké dovolené s all inclusive a vyžadují kvalitnější ubytování i služby.

 

 Za Řeckem a Tureckem, za Bulharskem na třetím místě a čtvrtou Itálií v prodejích zájezdů přes společnost Invia dnes zůstává i kdysi tolik oblíbené Chorvatsko. Do Chorvatska a do Itálie pak míří především ti, kdo sázejí na vlastní dopravu. O přepravu autobusy je dnes podle kanceláří malý zájem.

Letos se do popředí znovu dere Tunisko, které nabízí v poměru k ceně velmi dobré služby. Zájem o ně roste nejen v Česku, ale i v celé Evropě. Tunisko podle agentury Invia představuje obvykle nejlevnější variantu all inclusive dovolené u moře v dostupné vzdálenosti od České republiky.

V letošním roce cestovní kanceláře připravily řadu novinek. „Nové destinace přibyly v nabídce exotických pobytů, letos to byl například Senegal. Exotika je však doménou zimních měsíců,“ konstatuje agentura Invia. Potvrzuje tak de facto, že na letní dovolenou Češi nechtějí s dětmi létat příliš daleko. I proto se nová nabídka cestovních kanceláří soustředí u Středozemního moře.

Mladá Fronta DNES

Publikováno: 16.06.2014