Dovolená? Radši už vlastním autem

Kroměřížsko – Léto u moře, anebo spíš v kempu na přehradě? Stále víc Čechů si vybírá dovolenou v tuzemsku, i areály na Kroměřížsku tak doufají, že sezona pro ně bude stejně úspěšná jako ta loňská. Prodej leteckých zájezdů naopak klesá: k moři totiž lidé vyrážejí nejčastěji do Chorvatska či Itálie, a to vlastním autem nebo autobusem.

Oblibu dovolených na řeckých ostrovech potvrzuje společnost Invia.cz. „Turisté rádi v létě objevují nové lokality. Řecko má výhodu v tom, že nabízí zájezdy na patnáct různých ostrovů, lidé tak vítají, že se vrací do známého prostředí, ale vždy na nové místo s unikátními scenériemi,“ odhaduje marketingový ředitel firmy Invia.cz Michal Tůma.

Na letní období je podle něj nabídka cestovních kanceláří spíš neměnná. „Turisté mají zájem o prověřené destinace, nové přibyly v nabídce exotických pobytů: letos to byl například Senegal. Exotika je však spíš doménou zimních měsíců,“ podotkl Tůma.

Namísto last minute zájezdů letos zákazníci častěji volili verzi first minute, tedy koupi zájezdu s časovým předstihem.

            „Oproti loňskému roku jsme registrovali nárůst zhruba o 50 procent. Lidé jsou díky slevám a bonusům stále víc motivováni pořídit si letní dovolenou včas. Mohou tak lépe vybírat z množství destinací, ubytování i termínů,“ dodal Michal Tůma.

Kroměřížský deník

Publikováno: 18.06.2014