Češi si dovolenou často kazí sami. Malichernostmi

Nový občanský zákoník posílil právo klientů cestovních kanceláří tím, že zakotvil možnost žalovat CK za narušení dovolené. V právnické veřejnosti se to vžilo jako možnost žalovat za zkaženou radost z dovolené. Někteří Češi si tuto radost ale zjevně kazí sami. Stůj co stůj se snaží vymoci odškodnění i za očividné nesmysly a malichernosti.

Světová politika rozdmýchává emoce

Naše cestovky v přímořských destinacích zaznamenávají podle informací Práva narůstající konflikty českých klientů s ruskými.

„Když se ale pak začne hádat český turista s ruským a dojde na slova jako okupanti či bolševici, málokdy je výsledkem zklidnění. Těžko to můžeme nějak srovnat. V některých případech jsme museli české klienty raději na naše náklady přestěhovat do jiného hotelu,“ potvrdil Právu marketingový ředitel významné cestovní kanceláře.

Češi namítají, že v některých hotelech, kde je jídlo a pití už v ceně, ruskou klientelu upřednostňují, často jsou předbíháni ve frontách u švédských stolů, nebo nerespektují večerní klid.

„Chtěli jsme jisté skupince Čechů, kteří si stěžovali na ruské hotelové hosty, vyjít vstříc a kromě přestěhování jsme jim nabídli i finanční kompenzaci. Odmítli ji. Dožadují se vrácení celé částky zaplacené za zájezd, jako by nikam nejeli a nestrávili celou dovolenou na plážích pod tureckým sluncem. Teď hrozí žalobou,“ popisuje šéf marketingu CK.

Další klientka této cestovky si stěžovala na to, že v Bulharsku na pláži bylo moc Bulharů. „Na ubytování ani stravu žádná stížnost nepadla. Nemůže ale přenést přes srdce, že na pláž si kromě turistů dovolili jít odpočívat i místní,“ krčil rameny.

Celý článek: Češi si dovolenou často kazí sami. Malichernostmi

novinky.cz

Publikováno: 16.07.2014