Kde najít nejlepší nabídku? Jděte na srovnávače a slevové portály

Kdo si chce vylepšit rodinné finance, měl by aktivně využívat moderní technologie – chytrý telefon, počítač a internet jsou základními pomocníky při hledání nejlepších nabídek. Pomohou vám nejen vyhledat nejlepší ceny zboží a služeb, které jsou dostupné přes web, ale nabídnou vám i hodnocení zákazníků jednotlivých firem. Z jejich reakcí se dozvíte například to, zda nabízené zboží a způsob dodání odpovídají reklamě, či to, jak firma přistupuje k reklamacím svého zboží.

Přinášíme několik tipů, kde porovnat jednotlivé nabídky i ušetřit na nákupu zboží a služeb: ENERGIE: Porovnání nabídek dodavatelů elektřiny a plynu provádí na svých stránkách Energetický regulační úřad eru.cz. Kalkulátory naleznete na hlavní stránce úřadu pod užitečnými odkazy. Základní kalkulátory pro výpočet nejvýhodnější nabídky cen elektřiny a plynu mají na svých stránkách také všichni hlavní dodavatelé – cez.cz, rwe.cz i eon.cz, a poskytuje je také například finmarket.cz.

BANKOVNÍ ÚČTY, POJIŠTĚNÍ, SPOŘENÍ, PŮJČKY: Kalkulátor bankovních poplatků a srovnávač spořicích účtů nabízí například server bankovnipoplatky.com. Sofistikované porovnání nabídek bank či pojišťoven v oblasti účtů, půjček, penzí či investice nabízí finparad.cz. Vedle detailního přehledu nabídek jednotlivých firem nabízí také žebříček nejoblíbenějších produktů podle uživatelů i podle odborníků.

CENY: Nejnavštěvovanější srovnávače cen jsou Heureka.cz, Zbozi.cz, Srovname. cz, Hledejceny.cz, Hyperzbozi.cz.

SLEVY: Přehled o aktuálních slevách nabízejí Akcniceny.cz. Týdně zpracovávají až 80 slevových letáků od potravinových řetězců, hobbymarketů, prodejen nábytku, drogerie, hraček, sportovního vybavení i léků. Výše slev dosahuje až 80 %. Výhodné slevy lze najít před Vánocemi, Velikonocemi, před začátkem školního roku a na Valentýna. Ačkoliv první letáky se slevami na školní potřeby vycházejí už v půli července, nejlepší je počkat s nákupem po začátku školního roku, protože slevy se nemění a rodiče už vědí, co děti budou potřebovat. SLEVOVÉ AGREGÁTY: Na jednom místě sdružují slevové servery, a nabízejí tak širokou škálu slev od různých dodavatelů. Je to například Raketa.cz, Skrz. či Slevax.cz. CASHBACKOVÉ PORTÁLY: Vracejí peníze za uskutečněné nákupy, které pořídíte přes jejich server v e-shopech. Největší jsou VratnePenize.cz (vrací 0,5 % až 10 %), jež mají v portfoliu přes 200 obchodů (např. Mall.cz, Kasa.cz, Invia.cz či Damejidlo. cz a Parfemy.cz).

Publikováno: 16.09.2014