Situace ve Francii prodej zájezdů nijak neovlivnila

Cestovní kanceláře na Klatovsku se s rušením pobytů ve Francii nesetkaly

 

Klatovsko – Situace ve Francii obyvatele Klatovska příliš neodradila od kupování poznávacích zájezdů do této země. „Nebezpečí je podle mě všude. Kdybych se měla bát pokaždé, když se někde něco stane, tak bych nesměla jet nikam. Každou chvíli spadne letadlo, havaruje autobus a bouraček s osobními auty je taky spousta. Je pravda, že z teroristů strach mám, ale kdo ví, kde je může člověk potkat,“ uvedla Petra Málková z Klatov.

 

Nic neruší

Podle cestovních kanceláří prodej zájezdů do Francie nebyl příliš ovlivněn. „Nabízíme poznávací zájezdy a nemám pocit, že by se něco změnilo. U nás je to stále stejné, zatím se to nijak na prodeji neprojevilo,“ řekla Pavla Sulanová z Tempo tours Sušice.

            Podobný názor má také Miloslav Jarošík z klatovské cestovní agentury. „Nyní je období,kdy se do Francieani moc nejezdí. Lidé navštěvují nejčastěji Paříž, ale to začíná až tak v dubnu nebo v květnu. Takže doba nakupování zájezdů do Francie teprve přijde. Ale jinak si myslím, že by to prodej asi neovlivnilo, protože když se něco někde děje, tak jsou tam Češi první. Češi se totiž jen tak něčím ovlivnit nedají,“ sdělil Jarošík.

            S rušením zájezdů se nesetkali ani v cestovních kancelářích DAEN ani Invia v Klatovech. „Nemám informaci o rušení zájezdů ani od klientů ani od cestovních kanceláří. Situace, která teď panuje ve Paříži, začíná být postupně po celé Evropě. Na naší pobočce zatím nikdo zájezd do Francie nezrušil,“ uvedla Lenka Chlanová z Invie.

Klatovský deník

Publikováno: 22.01.2015