5 výletů na jaro: Poznejte čokoládový Londýn i van Gogha v tulipánech

Ačkoliv dovolená v jarních měsících u nás zatím nemá tak velkou tradici, pro některé destinace je to nejideálnější období návštěvy. V řadě tropických zemí končí období dešťů a do období sucha je ještě daleko, takže vás zde čekají příjemné teploty a příroda v rozpuku. Pokud však nemáte čas či možnost vyjet někam dál, vsaďte na nedaleké metropole. Ona totiž i rozkvetlá a probouzející se Evropa má něco do sebe. Kam tedy utéct v nadcházejících týdnech před jarní únavou a kde čerpat energii na léto? Představíme vám tipy na nejzajímavější destinace pro jaro 2015.

Tip: Pozorování vzácných želv na Trinidadu

Pokud máte rádi přírodu a dovolenou v dalekých krajích byste rádi spojili s něčím netradičním, pak se na jaře vydejte na Trinidad. Tento ostrov v Karibském moři je totiž domovem kožatky velké, největší žijící mořské želvy na světě, která patří mezi kriticky ohrožený druh. Od března do června můžete právě na Trinidadu spatřit těchto želv až více než čtyři sta během jedné noci. Zajímavostí ovšem je, že je naleznete pouze na pláži Grande Rivière. Přes den pak můžete na tomto karibském ostrově pozorovat přes více než šest set různých druhů motýlů či na čtyři sta padesát druhů ptáků. Opomenout se ovšem nedají ani vynikající kuchyně a vyhlášené místní rumy.

„Pokud se v neděli budete vyskytovat v severní části ostrova, můžete spatřit další zvláštnost Trinidadu, a to takzvaný river lime, což je piknik, při kterém místní umisťují stolky a židle v blízkosti vody či přímo do ní. Může se vám tak stát, že se při pozvání na oběd nebo na místní rum dost namočíte," upozorňuje na netradiční zvyky Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.

 

Celý článek: 5 výletů na jaro: Poznejte čokoládový Londýn i van Gogha v tulipánech

travelnews.cz

Publikováno: 25.03.2015